Απλήρωτο το ΚΤΕΛ Σερρών, οι μαθητές στον… δρόμο!

Μαθητές-ΛεωφορείαΑναστέλλονται από αύριο Τετάρτη 6/3/2013 τα μαθητικά δρομολόγια στις Σέρρες όπως ανακοίνωσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ μετά τη μη καταβολή της αποπληρωμής του χρέους τους.
Οι δεσμεύσεις που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών για την μερική αποπληρωμή του χρέους για τα μαθητικά δρομολόγια δεν υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα από αύριο να σταματήσουν σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σερρών Θ.Γιαννακόπουλου.
«Παρότι πριν από δέκα μέρες το ΚΤΕΛ Σερρών έλαβε την υπόσχεση από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, για τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, που συνολικά αγγίζει τα 3.5 εκατ. ευρώ, εντούτοις τα ταμεία του ΚΤΕΛ παρέμειναν άδεια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο» επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος.
Από τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για το έτος 2011-2012, ενώ για το τρέχον έτος δεν έχει καταβληθεί το παραμικρό ποσό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ ν.Σερρών

Η μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής  κυβέρνησης για άλλη μία φορά έβαλε  στο μάτι τη δημόσια εκπαίδευση.
Μετά το σχέδιο «Αθηνά» για την  τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επικείμενη εφαρμογή της αξιολόγησης-χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, τα νέα πειθαρχικά που προσφέρουν λύση στο θέμα απολύσεων των εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και την λαστιχοποίηση όλων των εκπαιδευτικών με τη σχεδιαζόμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας, επιφέρει και άλλο πλήγμα στην ελληνική δοκιμαζόμενη οικογένεια.
Η ελλιπής χρηματοδότηση από  τον κρατικό προϋπολογισμό των  περιφερειών όλης της χώρας με κονδύλια σχετικά με τις δαπάνες  μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οδηγούν τις εταιρίες και τους ιδιώτες που εμπλέκονται στην μεταφορά των μαθητών σε διακοπή εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου, με άμεσο αποτέλεσμα στο μαθητικό δυναμικό της χώρας και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, όπου μεταφέρεται, για άλλη μια φορά, η παθογένεια των αντιλαϊκών πολικών που ασκεί η κυβέρνηση. 
Με έγγραφό της η «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών Α.Ε.» προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, γνωστοποιεί ότι από την Τετάρτη 6-3-2013 και στο εξής παύει η μεταφορά μαθητών στο νομό μας, αφού η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί για οικονομικούς λόγους στο έργο αυτό.
Η ανακολουθία λόγων και έργων  της κυβέρνησης αποδεικνύει τους πραγματικούς σκοπούς που έχει χαράξει  και στρέφονται ενάντια στη δημόσια  δωρεάν εκπαίδευση.
Η διακοπή εκτέλεσης των προβλεπόμενων μαθητικών δρομολογίων θα διογκώσει τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και χιλιάδες μαθητών θα αδυνατούν να προσέλθουν στα σχολεία τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. τονίζει ότι κανένας πολιτικός και καμία πολιτική δεν μπορεί να σταθεί φραγμός στη διεκδίκηση κοινωνικών αγαθών όπως η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση.
Καμία νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική δε θα στερήσει από την ελληνική νεολαία το δικαίωμα για δωρεάν δημόσια  εκπαίδευση.
Η ελληνική κοινωνία θα συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. στην προσπάθεια για ανατροπή αυτής της κυβερνητικής πολιτικής και των εκφραστών της υπερασπιζόμενη τα μέγιστα κοινωνικά αγαθά.
Το δίκαιο αίτημα για αύξηση των  δαπανών για την παιδεία επικαιροποιείται για άλλη μια φορά και προβάλλει ως η μοναδική λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.
 Ή αυτοί ή εμείς.
Με την ανατροπή θα δώσουμε τη λύση.
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Σερρών