Από τη Samsung 1ο βραβείο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών!

Από τη Samsung 1ο βραβείο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών!

Με τη βράβευση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ολοκληρώθηκε ο δεύτερος σχολικός διαγωνισμός Coding, που διοργάνωσε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το British Council, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών…

«Help Friend»

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατέκτησε η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για την ανάπτυξη της εφαρμογής «Help Friend», μέσω της οποίας οι μαθητές μπορούν να καταγράφουν τα συναισθήματά τους με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ενεργή επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τη μείωση αρνητικών συμπεριφορών στο σχολείο.

Μεταφρασμένο στην αραβική και κουρδική γλώσσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερωτηματολόγιο της εφαρμογής ήταν μεταφρασμένο στην αραβική και κουρδική γλώσσα, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιούν και τα 35 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο σχολείο.

Επαθλο εξοπλισμός 3.000 ευρώ και ταμπλετ για κάθε μαθητή

Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν τεχνολογικός εξοπλισμός για το σχολείο, που προσέφερε η Samsung, αξίας 3.000 ευρώ, καθώς και ένα τάμπλετ για κάθε μαθητή και τον εκπαιδευτικό της νικήτριας ομάδας.

21 ομάδες στον διαγωνισμό

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 21 ομάδες, που απαρτίζονταν από 2 έως 5 μαθητές. Οι ομάδες ανέπτυξαν τις ιδέες τους για τη δημιουργία μιας εφαρμογής ή μιας ιστοσελίδας που δίνει λύση σε κάποιο καθημερινό τους σχολικό πρόβλημα. Οι μαθητές των 10 καλύτερων ομάδων παρουσίασαν τις εφαρμογές τους σε μια τριμελή επιτροπή, η οποία και επέλεξε τον νικητή.

Δηλώσεις τς Διευθύντριας του σχολείου Βασιλικής Βούλτσιου.

«Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και τα εργαλεία ψηφιακής τάξης ανέπτυξαν ένα λογισμικό συναισθηματικής ενημερότητας, με το οποίο μπορούν να κατανοούν καλύτερα το συναίσθημα της τάξης, του σχολείου και των φίλων τους, δίχως περιορισμούς γλώσσας, χαρτιού ή μολυβιού», δήλωσε η Διευθύντρια του σχολείου, Βασιλική Βούλτσιου.

Συγχαρητήρια από την Samsung

Από την πλευρά της η Ειρήνη Βασιλείου, Marketing & Communications Manager στη Samsung, αφού συνεχάρη τους μαθητές για τη νίκη τους, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τη συμβολή της στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για το μέλλον τους.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών εργαστηρίων Coding, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα σχολεία που διαθέτουν την «Έξυπνη Τάξη» της Samsung.