Από το Νίκας τοις ευσεβέσι στο… βασιλεύσι και στο… μπέρδεμα!!! (video)

Από το Νίκας τοις ευσεβέσι στο… βασιλεύσι και στο… μπέρδεμα!!! (video)

Παρατηρήσαμε μέσα στον «κατακλυσμό» των αγιασμών που πραγματοποιούνται όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, σε συλλόγους, εγκαίνια βουλευτικών γραφείων, πως οι ιερωμένοι που τελούν τους αγιασμούς κατά την ψαλμωδία του γνωστού τροπαρίου   «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου… « χρησιμοποιούν, στη συνέχεια κατά το..δοκούν πότε τι μια εκδοχή (Νίκας τοις βασιλεύσι) και πότε την άλλη (νίκας τοις ευσεβέσι). Μάλιστα κάποιος παρατηρητικός θα έλεγε πως επιλέγουν ανάλογα με το περιβάλλον που τελούν τον αγιασμό την ανάλογη εκδοχή.

Δεν λείπουν βέβαια και τα… μπερδέματα όταν ο ιερωμένος φτάνει σε αυτό το σημείο και ξεκινά με το «βασιλεύσι» για να το αλλάξει σε… «ευσεβέσι»!!!

Εδώ μπορείτε να δείτε μια ανάλυση του θέματος

Δείτε το βιντεο που μοντάραμε από αγιασμούς που πρόβαλε το τοπικό κανάλι ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV, όπου υπάρχουν και οι …τρεις εκδοχές.

Στον πρώτο αγιασμό αγιασμό των γραφείων του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» επικρατεί το «βασιλεύσι», στον δεύτερο στον Σύλλογο Μικρασιατών επικρατεί το «ευσεβέσι», και στον τρίτο αγιασμό στην Θρακική Εστία επικρατεί το… μπέρδεμα!!!