Αποχωρεί από τους ΑΝ.ΕΛ. ο Δαμιανός Δουράκης

Αποχωρεί από τους ΑΝ.ΕΛ. ο Δαμιανός Δουράκης

Με μια λιτή επιστολή ο κ. Δαμιανός Δουράκης (συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Π.Ε. Σερρών)  δηλώνει την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Ελληνες διαφοροποιούμενος με τους χειρισμούς του κ. Καμμένου στο θέμα της «συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο κ. Δουράκης τα τελευταία δύο χρόνια ήταν υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου της τ.ΥΕΘΑ και βουλευτή Σερρών των ΑΝΕΛ κυρίας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Στην επιστολή του προς τα ΜΜΕ δηλώνει

Όπως είναι γνωστό συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στις Βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος πολίτης του μεσαίου χώρου, τελευταίος στη λίστα σε μη εκλόγιμη θέση, καθότι δεν θα μπορούσα να επιτρέψω έστω και στίγμα αμφισβήτησης της εθελοντικής και ανιδιοτελούς συμμετοχής μου.
Οι πολιτικές όμως επιλογές του Κου Καμμένου τον τελευταίο χρόνο τόσο απέναντι στην κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ουσιαστικά και ενεργά, αλλά και οι χειρισμοί του στη συμφωνία των Πρεσπών, με βρήκαν κάθετα αντίθετο με αποτέλεσμα την αρχική μου διαφοροποίηση και σήμερα την πλήρη αποστασιοποίησή μου από τέτοιες πολιτικές πρακτικές.
Στους αγαπητούς μου όμως συνεργάτες και όλους αυτούς τους καλούς φίλους πού βρεθήκαμε μαζί σε αυτόν τον χώρο, ένα έχω να τους πω αποχωρώντας …… Για μένα προσωπικά, πιο πάνω από τις καρέκλες και τα οφίτσια, τις φιλίες και τις πολιτικές σκοπιμότητες, προέχει η αλήθεια, η αξιοπρέπεια και η συνείδησή του καθενός. 

Με εκτίμηση

Δουράκης Δαμιανός 

Οικονομολόγος

“Αριστες οι σχέσει μου με την Υπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά”

Σε διευκρινήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει:

Θα ήθελα να τονίσω προς αποφυγή παρερμηνειών , ότι η αποχώρησή μου από τους ΑΝΕΛ ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών του Κου Κομμένου και μόνο. Οι σχέσεις μου δε με την Υπουργό Κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με την οποία συνεργάστηκα στο γραφείο της για τρία περίπου χρόνια, ήταν και θα είναι πάντα άριστες .

Αλλά μετά την βασική μου διαφοροποίηση με το κόμμα ήταν επόμενο να αποχωρήσω για λόγους ευθυξίας και από το γραφείο της προ τριημέρου. Μακάρι και εύχομαι να τύχει με την ΚΥΡΙΑ Υπουργό πού πρόσφερε τα μέγιστα στο Νομό Σερρών, να βρεθούμε στο μέλλον σε κοινό προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο και θα είμαι πάλι δίπλα της ουραγός , με χαρά και ενθουσιασμό, όπως τα τελευταία τέσσερα χρόνια..