Αποφάσισαν για τα… αυτονόητα στα κοιμητήρια του Δήμου Σερρών: Συντήρηση, καθαριότητα και ευπρεπισμός!

Αποφάσισαν για τα… αυτονόητα στα κοιμητήρια του Δήμου Σερρών: Συντήρηση, καθαριότητα και ευπρεπισμός!

νεκροταφείο_01«Η λειτουργία των κοιμητηριών των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών», τόνισε ο Aντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Στέργιος Γαλάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 18-3-2015.

Αναφέρθηκε στην απόφαση της δημοτικής αρχής να λύσει οριστικά το πρόβλημα της καθαριότητας και ευπρέπειας των κοιμητηρίων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών, καταρτίζοντας μελέτη για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών. Το κόστος θα καλυφθεί ανταποδοτικά από το τέλος κοιμητηρίων που πληρώνουν οι δημότες ανά οικογενειακή μερίδα σύμφωνα με τον κανονισμό κοιμητηρίων. (σ.σ. Τα ανταποδοτικά τέλη γι’αυτό το σκοπό δεν δίνονταν μεχρι τώρα;;;)

Γαλάνης-Στεργίου-Ξυλογιάννης04509Σκοπός της μελέτης είναι να διατηρούνται οι χώροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών σε τέτοια κατάσταση που να μην προσβάλουν την ιερότητα του χώρου καθώς και να είναι λειτουργικοί διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εξασφαλίζοντας τους την αξιοπρέπεια και την ευλάβεια κατά την πρόσβασή τους, καθώς επισκέπτονται τους ανθρώπους τους στην τελευταία τους κατοικία.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι: πλύσιμο – απολύμανση των αποχωρητηρίων, καθαρισμός όλων των διαδρόμων των ταφικών τμημάτων και όλων των κοινόχρηστων χώρων, περιμετρικά και εντός των κοιμητηρίων (από σκουπίδια και χόρτα), μεταφορά και αποκομιδή μπαζών, φυτικών υπολειμμάτων και προϊόντων εκταφών στους κάδους απορριμμάτων, συντήρηση της εξωτερικής πόρτας, συντήρηση των παγκακίων εντός των κοιμητηρίων, βάψιμο (ασβέστωμα) του περιμετρικού τοίχους (αυλόγυρου) καθώς και του κεντρικού διαδρόμου, σκούπισμα εντός του κοιμητηρίου, κ.α. (σ.σ. όλα αυτά δεν γινόταν μέχρι σήμερα;)