«Αποκλεισμός πολύτεκνων οικογενειών από τις διανομές τροφίμων της Ε.Ε.»

αλλαγή στα εισοδηματικά τους κριτήρια που από 12.000 ευρώ έγιναν 7.200 ευρώ
αλλαγή στα εισοδηματικά τους κριτήρια που από 12.000 ευρώ έγιναν 7.200 ευρώ

Σφοδρό μένος απέναντι στις πολύπαθες πολύτεκνες οικογένειες επέδειξε για μία ακόμα φορά η μνημονιακή γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση, μετά την απόφαση αποκλεισμού τους από το δικαίωμα στη διανομή «παρεμβατικών προϊόντων» από την Ε.Ε. και την αλλαγή στα εισοδηματικά τους κριτήρια που από 12.000 ευρώ έγιναν 7.200 ευρώ.

Αυτό καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων προς τον Υπουργό, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Τσιόγια, «Από τις 1.000 περίπου οικογένειες που υπέβαλαν δικαιολογητικά, μετά από έλεγχο και διασταυρώσεις που έγιναν ,τελικοί δικαιούχοι θα είναι ΜΟΝΟ 682!! ».

 «Δεν σας έφθανε που κατεβάσατε το εισοδηματικό όριο των δικαιούχων από τις 12.000€ στις 7.200€ αλλά προχωρήσατε λαμβάνοντας υπόψη σας ΟΧΙ τα πραγματικά εισοδήματα αλλά τα τεκμαρτά», υπογραμμίζει ο κ. Τσιόγιας και προσθέτει:

 «ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ λέγεται αν λαμβάνετε υπόψη το εισόδημα που προήλθε από τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος ή από την ισόβια τιμητική σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα μέχρι 31/12/2013».

 «Ποια τα μέλη που συναπαρτίζουν την Επιτροπή η οποία αποφάσισε την έγκριση ή απόρριψη των 318 αιτημάτων του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων; Ποιο το σκεπτικό απόρριψης των 318 αιτημάτων των πολύτεκνων οικογενειών; Σκοπεύετε να επαναφέρετε το εισοδηματικό κριτήριο των 12.000 ευρώ αντί των 7.200 ευρώ και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά εισοδήματα και όχι τα τεκμαρτά» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μην αποκλεισθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια από το δικαίωμα στη διανομή προϊόντων διαβίωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.