Αποκομμένα τα χωριά του Στρυμωνικού κόλπου

Αποκομμένα τα χωριά του Στρυμωνικού κόλπου

Βρασνά-ΑρεθουσαΠαρέμβαση με επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος, για την επαρχιακή οδό που συνδέει την Αρέθουσα με τα Βρασνά και κατ’ επέκταση με όλα τα χωριά της περιοχής του Στρυμωνικού Κόλπου, και η οποία εδώ και έξι μήνες έχει πάθει καθίζηση και είναι κομμένη στη μέση, λόγω ρήγματος τουλάχιστον 10 μέτρων και βάθος πολλών  μέτρων που έχει δημιουργηθεί.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες στην ουσία αναδημιούργησαν την κοίτη του παραπόταμου, η οποία προφανώς είχε εγκιβωτιστεί χωρίς τις απαιτούμενες διαστάσεις των αγωγών παροχέτευσης.

httpv://youtu.be/4JJp0CgrgqE

Όλο αυτό το διάστημα η επικοινωνία Αρέθουσας – Βρασνών γίνεται από τη Ρεντίνα και οι κάτοικοι αναγκάζονται να διανύουν 50 χλμ επιπλέον. Εναλλακτικά δημιουργήθηκε μια παράκαμψη, χωματόδρομος με μεγάλη κλίση, ο οποίος είναι βατός μόνο με όχημα 4X4 και μόνο όταν δεν βρέχει. Παράλληλα, αν καταφέρει κάποιος να ξεπεράσει το ρήγμα του δρόμου διανύοντας την άκρως επικίνδυνη παράκαμψη, τότε βρίσκεται μπροστά σε κατολισθήσεις τεράστιων ποσοτήτων χώματος και πετρωμάτων, που βρίσκονται στη μέση του δρόμου.

httpv://youtu.be/cKIagJcOsi0

«Ζητάμε να μάθουμε τι προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια και πότε υπολογίζεται η αποκατάσταση αυτής της οδού που εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους της περιοχής, ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Επίσης, θέτουμε για μια ακόμη φορά το θέμα της διαχείρισης χειμάρρων, παραπόταμων και ποταμών, για τους οποίους είναι σαφές πλέον ότι ο σχεδιασμός είναι ανεπαρκής και χρειάζεται αναθεώρηση», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.

One Response to "Αποκομμένα τα χωριά του Στρυμωνικού κόλπου"

  1. Δημήτριος Πατσιούλης   25 Απριλίου 2015 at 12:03

    Είναι η μοναδική παρέμβαση σε θεσμικό επίπεδο που βρίσκω, τουλάχιστον ερευνώντας το διαδίκτυο αυτούς τους μήνες, μετά την κατάρρευση του δρόμου Αρέθουσας Βρασνών! Η όποια συντήρηση αυτού του δρόμου είχε αφεθεί στη θεά Τύχη με κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο τραγικό δυστύχημα. Θα μπορούσε να προληφθεί η καταστροφή με πολύ ελάχιστα έξοδα αλλά η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της περιοχής είναι απίστευτη. Αν συμβεί κάποιο τυχαίο γεγονός και κλείσει και ο δρόμος της Ρεντίνας, πάνω από δέκα χωριά θα αποκλειστούν από την …. έδρα και τις υπηρεσίες του δήμου τους! Μπράβο στον κ. Τρεμόπουλο για την ερώτηση του και θα περιμέναμε άμεσες και αποτελεσματικές δράσεις!