Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Σερρών

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Σερρών

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την ΚΕΔΗΣ και το τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών τη δεύτερη εβδομάδα της αποκριάς καθώς και οι εκδηλώσεις του συλλόγου «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών» θα διασκεδάσουν τους Σερραίους το τριήμερο της Αποκριάς.

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 11:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία «Ελευθερίας» Σερρών, τα χάλκινα πνευστά της Μακεδονίας και το φημισμένο συγκρότημα «Χρυσοδάκτυλοι» θα κρατήσουν συντροφιά τους Σερραίους ανεβάζοντας την ένταση, το ρυθμό και τη διάθεση με παραδοσιακούς και αποκριάτικος ήχους.

Ταυτόχρονα θα προσφέρεται δωρεάν λευκό και κόκκινο κρασί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σάββατο και Κυριακή με τον σύλλογό  «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών»,

Ο σύλλογός «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών», οργανώνει διήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις,  στους πεζόδρομους Χατζηιακώβου και  Π.Τσαλδάρη  το Σάββατο 9/3 και την Κυριακή 10/3/2019 στα πλαίσια του έργου ‘’Νεανικές Δράσεις’’  του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης) και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Νεανικές μπάντες πανελλήνιας εμβέλειας, θα αποδώσουν παραδοσιακά κυρίως ακούσματα, από εξέδρα που θα στηθεί στην τομή των πεζόδρομων αυτών.

Οι πεζόδρομοι θα διακοσμηθούν αποκριάτικα.  Θα υπάρχει έκθεση και διαγωνισμός, μεγάλης αποκριάτικης μάσκας και αποκριάτικης φιγούρας που θα έχουν κατασκευαστεί από εργαστήρια και σχολεία της πόλης μας μετά από δημόσια πρόσκληση που έγινε ένα  μήνα πριν.  Θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο, εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικων κατασκευών από εκπαιδευτικούς, μέλη του συλλόγου μας, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, που θα παραβρεθούν.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων θα υπάρχει και εργαστήριο δημιουργίας καρνάβαλου ύψους τριών μέτρων, τον οποίο τη δεύτερη μέρα, οι νέοι του εργαστηρίου θα  βάψουν και θα διακοσμήσουν.

Κερασμένα, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ  ΝΕΚΤΑΡ, ΚΡΑΣΙ ΒΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ΜΠΕΗ

Στόχοι του συλλόγου είναι:   Να συμβάλλουν στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή των Σερρών και να προάγουν τη δημιουργικότητά τους. Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων μορφών συμμετοχής των νέων. Να καθιερώσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις και στην πόλη των Σερρών το τριήμερο της αποκριάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ     9 /3/2019    

  • 00      Έναρξη εκδηλώσεων – Λειτουργία των εργαστηρίων κατασκευής αποκριάτικων κατασκευών και καρνάβαλου.
  • 30  Παρακρούστες – ομάδα με κρουστά
  • 00  Μουσικό συγκρότημα:    Βουκολική Διαταραχή
  • 00   Υπαίθριος χορός από τους  Los Magaleros –DJ Λάκης Κοτανίδης
  • 00   DJ   Δημήτρης Στεφανίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ   10/3/2019  

  • 00      Λειτουργία των εργαστηρίων κατασκευής αποκριάτικων κατασκευών και βάψιμο του καρνάβαλου.
  • 30   Γαϊτανάκι από το «Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών»
  • 00  Μουσικό συγκρότημα:    Μπαλταφάν Wadding Band
  • 30   Τελετή λήξης  – Ανακοίνωση Βραβείων –  Κάψιμο καρνάβαλου

Καρναβάλι στην Κάτω Καμήλα

Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου στο τοπικό διαμέρισμα της Κάτω Καμήλας η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ενισχύει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, το καρναβάλι και τα κούλουμα της Κ. Καμήλας.
Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας με παραδοσιακούς χορούς και ο σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών με την αναπαράσταση του Έθιμου του Μπέη. Θα ακολουθήσει παρέλαση Καρναβαλικών αρμάτων, βράβευση εθελοντών, προσφορά παραδοσιακής φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων καθώς και παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Ήδωνες»

Κούλουμα στην Ομόνοια και στα Τοπικά Διαμερίσματα

Τέλος την Κ. Δευτέρα, θα διανεμηθούν από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 8.500 μερίδες με σαρακοστιανά εδέσματα στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Σερρών και 1.500 μερίδες στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας για τους δημότες της πόλης των Σερρών όπου θα υπάρχει ηχητική εγκατάσταση και Dj για να κρατήσει συντροφιά τους επισκέπτες.

Advertisements