Αποκτήστε πιο λευκά δόντια με 3 κινήσεις

Αποκτήστε πιο λευκά δόντια με 3 κινήσεις

Ένα όμορφο χαμόγελο είναι αλήθεια πως κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς αναδεικνύει την αυτοπεποίθησή σας ως άτομο. Σας παρέχει δε, έναν ακόμη λόγο να χαμογελάτε με αυθορμητισμό, τονώνοντας ουσιαστικά την αισιοδοξία σας.

Γνωρίζετε φυσικά πως είναι εξαιρετικά σπάνιο να έχει κάποιος αψεγάδιαστη οδοντοστοιχία από τη φύση του. Πολλοί έχουν ανομοιόμορφη διάταξη δοντιών, άλλοι προσθετικές εργασίες, όπως εμφυτεύματα. Αν δεν ανήκετε στους λίγους και τυχερούς που διαθέτουν τέλεια οδοντοστοιχία, μάθετε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να την αποκτήσετε και εσείς.

Δώστε έμφαση στον σωστό καθαρισμό

Επιλέξτε κατάλληλη για τα δόντια σας οδοντόβουρτσα. Η σκληρή οδοντόβουρτσα δεν είναι αποτελεσματική καθώς οι σκληρές ίνες λειτουργούν σαν γυαλόχαρτο, καταστρέφοντας το σμάλτο των δοντιών. Προτιμήστε να προμηθευτείτε μία οδοντόβουρτσα που να φέρει την ένδειξη «μαλακή», είτε συμβατική είτε ηλεκτρική.

Κρατήστε χρόνο καθώς πλένετε τα δόντια σας. Ο χρόνος που αφιερώνετε για να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 λεπτά κάθε φορά, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Η βιασύνη στο βούρτσισμα δεν βοηθάει στον σωστό καθαρισμό των δοντιών σας, είτε πρόκειται για φυσικά δόντια, είτε για εμφυτεύματα.

Υιοθετήστε υγιεινές συνήθειες για τα δόντια σας

Αποφύγετε τους λεκέδες από τρόφιμα και ροφήματα. Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε συχνά τροφές ή ποτά που περιέχουν χρωστικές, που «λεκιάζουν» και κιτρινίζουν τα δόντια σας. Φροντίστε όταν πίνετε καφέ, τσάι ή κόκκινο κρασί να ξεπλένετε τα δόντια σας με νερό, για να απομακρύνονται οι χρωστικές εκείνες που απειλούν τη λευκότητα της οδοντοστοιχίας σας.

Κάντε πλύσεις με νερό μετά το γεύμα. Αν έχετε γευματίσει στον χώρο της εργασίας σας και δεν έχετε τη δυνατότητα να καθαρίσετε τα δόντια σας, μπορείτε να κάνετε αμέσως μετά το φαγητό μπουκώματα με νερό. Έτσι, απομακρύνονται τα υπολείμματα από τροφές και παρατείνετε τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι το επόμενό σας βούρτσισμα.

Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν έχετε καταναλώσει κάτι όξινο, όπως πορτοκαλάδα, είναι καλύτερα να πιείτε ένα ποτήρι νερό για να καθαρίσετε προσωρινά τα δόντια σας από τα οξέα που φθείρουν το σμάλτο του, παρά να τα βουρτσίσετε.

Πείτε «ναι» στην πρόληψη

Σταματήστε σήμερα το κάπνισμα! Εκτός του ότι η κακή συνήθεια του τσιγάρου «κόβει» χρόνια από το προσδόκιμο ζωής σας, επιβαρύνει και την υγεία και την όψη των δοντιών σας. Οι καφέ κηλίδες που προκαλούνται από τη νικοτίνη είναι πολύ δύσκολο να φύγουν με το βούρτσισμα καθώς εισχωρούν στο σμάλτο των δοντιών σας.

Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο. Αν συνηθίσετε να πηγαίνετε στο οδοντιατρείο για καθαρισμό και έλεγχο των δοντιών και της στοματικής σας κοιλότητας κάθε 6 μήνες και ακολουθείτε τις συμβουλές του, τότε θα καταφέρετε να τα διατηρήσετε υγιή για πάντα.