Απονομή βραβείων στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδίου που διοργάνωσε ο ΔΡΟΜΕΑΣ

Απονομή βραβείων στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδίου που διοργάνωσε ο ΔΡΟΜΕΑΣ

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού  που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του ΔΡΟΜΕΑ στην Βιομηχανική Περιοχή Σερρών. (θεσμός που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη σερραϊκη βιομηχανία επίπλων γραφείου).

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, οι νικητές της βραδιάς είχαν την τιμή να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον κ. Χρήστο Μέγκλα πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, τον κ. Ντίνο Πετράτο σκηνογράφο – ζωγράφο μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των σχεδίων. και τον πρόεδρο της εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ κ. Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι συμμετοχές που κατατέθηκαν φέτος, διακρίθηκαν στο σύνολό τους για την σχεδιαστική συνέπεια και τη δημιουργική πρωτοτυπία τους. Η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούμενη από εκπροσώπους Φορέων Αρχιτεκτόνων και Βιομηχανικών Σχεδιαστών, Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών, εξέτασε τις υποβληθείσες προτάσεις και επέλεξε προς απονομή βραβείων, τις ακόλουθες:

 • Α’ Βραβείο στον  Θωμά Δαλαμπούρα για το «folding space» (χρηματικό ποσό 5.000)
 • Β’ Βραβείο στους Ανδρέα-Ορφέα Μάκο, Μικαέλα Αργυριάδου και Ιωάννη Νούση  για το «ergon» (χρηματικό ποσό 2.000)
 • Γ’ Βραβείο στον Ηλία Γεωργακόπουλο για το «polifilon» (χρηματικό ποσό 1.000)
 • Έπαινος στον Φραγκίσκο Λαρόζα για το «fram3d»
 • Έπαινος στον Απόστολο Τσιβόλα για το «alex» και το «dada»
 • Έπαινος  στον Δημήτριο Λουίζο και την Ιωάννα-Ευαγγελία Γλυκού για το «kyma»

Οι  νέοι  σχεδιαστές  κλήθηκαν  να «ισορροπήσουν»μεταξύ χρηστικότητας, εργονομίας και αισθητικής και να δημιουργήσουν προτάσεις που απαντούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου : «Ξεκινήσαμε την ανά διετία διενέργεια αυτού του διαγωνισμού πριν δεκαπέντε χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα διάλογο κυρίως μεταξύ των νέων σχετικό με το βιομηχανικό σχέδιο με στόχο να τους προτρέψουμε να ασχοληθούν με αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλος χώρος και μεγάλη ανάγκη για την ανάπτυξη του Βιομηχανικού Σχεδίου όχι μόνο στα έπιπλα αλλά και σε όλα τα προϊόντα. Είναι μια από τις βασικές συνιστώσες ανάπτυξης μιας χώρας».

ΔΡΟΜΕΑΣ-Επιτροπή αξιολογισης_4ΔΡΗ Επιτροπή Αξιολόγησης των έργων αποτελούνταν από τους :

 1. Μαρία Βογιατζάκη, Καθηγήτρια του ΑΠΘ – Τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών
 2. Ηλία Κωνσταντόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής
 3. Αλέξανδρο Διδασκάλου, Βιομηχανικό Σχεδιαστή
 4. Ντίνο Πετράτο, Σκηνογράφο – Ζωγράφο
 5.  Δημήτριο Ναθαναήλ, Επίκουρο καθηγητή εργονομίας του Εθνικού Μετσοβείου, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
 6. Δήμητρα Κορομπίλη, αρχιτέκτονα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Σερρών: Κώστας Καραμανλής και Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τερζής, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, ο , αν. Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης.