Απόπειρα απόδρασης τριών βαρυποινιτών από τις Φυλακές Νιγρίτας

Απόπειρα απόδρασης τριών βαρυποινιτών από τις Φυλακές Νιγρίτας

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών κρατουμένων, οι οποίοι επιχείρησαν να αποδράσουν από τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 30, 25 και 22 ετών.

Να αποδράσουν από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών επιχείρησαν τρεις κρατούμενοι, υπήκοοι Πακιστάν, το απόγευμα της Τετάρτης 13/3.

Το σχέδιο απόδρασης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για βαρυποινίτες, οι οποίοι σχεδίαζαν να αποδράσουν περνώντας —μέσω των προαυλίων- τη νεκρή ζώνη, προκειμένου να δραπετεύσουν από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τον Αρχιφύλακα, την εξωτερική φρουρά, το τοποθέτη control room και τον υπεύθυνο απογευματινής βάρδιας με τον οποίο ο Αρχιφύλακας εντόπισαν τους κρατούμενους στα προπύλαια υποπτέρυγας η οποία δεν λειτουργεί. Τους ακινητοποίησαν αμέσως και δόθηκε εντολή από τον Αρχιφύλακα να συλληφθούν όπως και έγινε, μετά από μεγάλη προσπάθεια και από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς φρουρούς.

Και οι τρεις κρατούμενοι που επιχείρησαν να αποδράσουν είχαν εμφανείς εκδορές, σημάδια, γρατζουνιές με αίματα και σχισμένα ρούχα προφανώς κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τα συρματοπλέγματα, την αναρρίχηση στους τοίχους. Και στους τρεις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της φυλακής και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας για να τους παρασχεθεί όπου χρειάσθηκε ιατρική βοήθεια.

Οι τρεις κρατούμενοι εκτίουν ποινές για αδικήματα κατά περίπτωση συνδεόμενα με ληστείες και παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης και οι τρεις κρατούμενοι θα περάσουν αυτόφωρο σήμερα πριν το μεσημέρι.

«Υπολειτουργεί το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας»

Για ακόμη μια φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Κατάστημα Κράτησης Φυλακών Νιγρίτας κάνουν λόγο για μη επαρκή μέτρα ασφάλειας, αφού όπως υποστήριξε το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων των Φυλακών Νιγρίτας κ. Γιάννης Καρασαββίδης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, σχεδόν όλες οι κάμερες στο κλειστό κύκλωμα ασφάλειας δε λειτουργούν, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει επαρκής παρακολούθηση των κινήσεων των κρατουμένων με κίνδυνο την ασφάλειά των εργαζομένων αλλά και των ίδιων των κρατουμένων.

Η αντικατάσταση του κλειστού κυκλώματος ασφάλειας αποτελεί πάγιο αίτημα από το 2017 που άρχισαν τα προβλήματα, μαζί με το θέμα της έλλειψης προσωπικού που αναμένεται να διευθετηθεί με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων.

 

Advertisements