Απορρίφτηκε η αίτηση για άρση ασυλίας της Φ.Αραμπατζή που αφορούσε παράνομη κεραία του ΔΙΚΤΥΟ

Απορρίφτηκε η αίτηση για άρση ασυλίας της Φ.Αραμπατζή που αφορούσε παράνομη κεραία του ΔΙΚΤΥΟ

Φωτεινη Αραμπατζή-ΒουλήΣτη βουλή ήρθε προς συζήτηση την Τετάρτη 10/12 (μαζί με τις υποθέσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής) και η αίτηση του εισαγγελέα Σερρών για άρση της ασυλίας της σερραίας βουλευτή Φ.Αραμπατζή. Ο Εισαγγελέας Σερρών ζητούσε την άρση της ασυλίας γιατί άσκησε ποινική δίωξη τον περασμένο Μάρτιο, για παράνομη εγκατάσταση σταθμού εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, χωρίς άδεια, το έτος 2011 (στο οποίο δεν ήταν βουλευτής), του τοπικου τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ (στο οποίο τότε ήταν διευθύντρια).

Η αίτηση απορρίφτηκε  από την ολομέλεια της Βουλής (ψήφισαν 238,  18 ΝΑΙ, 211 ΟΧΙ, 7 ΠΑΡΟΝ, 2 ΛΕΥΚΑ), μετά από την αρνητική εισήγηση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας.

Στην ίδια συνεδρίαση  η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Υπέρ της άρσης ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής ψήφισαν 219 βουλευτές , 18 κατά και ένας δήλωσε «παρών».
Παράλληλα άρθηκε και η ασυλία των Ηλία Παναγιώταρου, Κώστα Μπαρμπαρούση και Στάθη Μπούκουρα για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή. Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 222 βουλευτές, 13 ψήφισαν κατά και τρεις ψήφισαν «παρών».
Αντιθέτως η Βουλή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία, εκτός της κυρία Αραμπατζή και των βουλευτών Ν.Ταγαρά, Στ.Κωνσταντινίδη και Δ.Αναγνωστάκη.