Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Αραμπατζή: Από παράταση σε παράταση τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

«Τρία και πλέον χρόνια μετά την έναρξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, του λεγόμενου ΕΣΠΑ των αγροτών, και ο κατεξοχήν αναπτυξιακός βραχίονάς του δυστυχώς καρκινοβατεί», αναφέρει σε δήλωση της η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

«Τα σχετικά μέτρα είτε δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί, (Συνεργασία, Καινοτομία, Γεωργικοί Σύμβουλοι) είτε, όσα προκηρύσσονται, υπόκεινται σε διαρκείς παρατάσεις», σημειώνει η κα Αραμπατζή και προσθέτει:

“Μετά:

  1. Τις τρεις παρατάσεις του μέτρου για τους Νέους Γεωργούς και το “φιάσκο” των επιλαχόντων, που εμποδίζουν την ηλικιακή ανανέωση του γηρασμένου αγροτικού μας πληθυσμού και αποθαρρύνουν τη ζητούμενη ενασχόληση των Νέων με την αγροτική παραγωγή,
  2. Την παράταση του μέτρου για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, το οποίο είναι μέτρο-κλειδί για τις οικονομίες κλίμακος και τη μείωση του κόστους παραγωγής απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό,
  3. Μετά τις δύο παρατάσεις στο μέτρο για τη Μεταποίηση και Εμπορία, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων μας,

Νέα, δεύτερη παράταση παίρνουν και τα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με σχετική χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μέτρα επένδυσης στον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα των ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων καθυστερούν ή δεν εφαρμόζονται ποτέ. Έτσι, η Αγροτική Οικονομία που υποφέρει από τις υφεσιακές πολιτικές της Κυβέρνησης, στερείται αναγκαία κονδύλια.

Ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής  αποθαρρύνεται και καταδικάζεται σε αναπτυξιακό τέλμα.
Κατά τα άλλα, ο θίασος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κ. Τσίπρα συνεχίζει κανονικά τις περιοδείες του, παρουσιάζοντας το δήθεν νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας”.