Η Αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη αποστομώνει τα … ανυπόστατα δημοσιεύματα!

Η Αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη αποστομώνει τα … ανυπόστατα δημοσιεύματα!

Αποστομωτική απάντηση, δια του δικηγόρου της κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, στα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες,  κυρίως σε δικτυακούς ιστοτόπους, δίνει η αρχαιολόγος κυρία Κατερίνα Περιστέρη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που διακινούνται με τη μορφή (copy-paste) η κυρία Περιστέρη φέρεται να άφησε… απλήρωτους εργάτες για εργασίες που πραγματοποίησαν στον χώρο της ανασκαφής(!!!)

(σ.σ. Είναι βεβαιως αυταπόδεικτο, για τους έχοντες κοινή λογική, πως αυτό δεν ήταν δυνατό, αφού η κυρία Περιστέρη, ήταν υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και προφανώς δεν είχε τη δυνατότητα της σύναψης οποιασδήποτε συμφωνίας πρόσληψης, παρά μονο της εισήγησης πραγματοποίησης εργασιών, πόσο μάλλον να πληρώνει τους εργάτες, σαν να δούλευαν σε …ιδιωτικό έργο)

Την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της αρχαιολόγου Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αναφέρει:

ΘΕΜΑ: Δελτίο τύπου, σχετικά με δημοσιεύματα, αναφερόμενα στην Αρχαιολόγο κα Κατερίνα Περιστέρη

Σέρρες, 10 Οκτωβρίου 2016
Έπειτα από σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν κυρίως στο διαδίκτυο, σχετικά με εμπλοκή της εντολέως μου κας Κατερίνας Περιστέρη για οφειλές – υποχρεώσεις της ιδίας προς απλήρωτους εργάτες στις ανασκαφές που έλαβαν χώρα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης Σερρών και προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνω τα κάτωθι:
Με την υποχρεωτική της συνταξιοδότηση από την θέση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών ουδεμία εκκρεμότητα υφίστατο, κατά την χρονική περίοδο εκείνη, προς οιονδήποτε συμβληθέντα με την Υπηρεσία, εργάτη ή εργολάβο.
Περαιτέρω, ουδέποτε μέχρι και σήμερα έλαβε την οιανδήποτε εξώδικη όχληση από τον οιονδήποτε. Μετά, δε, από έρευνά μου και κατόπιν προφορικής επικοινωνίας μου με τον πληρεξούσιο Δικηγόρο των αναφερομένων στα ως άνω δημοσιεύματα ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ και όχι εργατών, όπως παραπλανητικά αναφέρεται, έλαβα και γραπτή απάντηση του συναδέλφου έχουσα επί λέξει ως εξής:

«Προς: Παναγιώτη Σπυρόπουλο, Δικηγόρο Σερρών

Σέρρες ,08.10.2016

Αγαπητέ συνάδελφε , 
Σε συνέχεια της σχετικής μας συζήτησης , θέλω να σε ενημερώσω , ως πληρεξούσιο δικηγόρο της κας Περιστέρη , ότι οι απαιτήσεις των εντολέων μου Παναγιώτη Παυλίδη του Παύλου , κατοίκου Παλαιοκώμης Σερρών , Δημητρίου Μαυρίδη , κατοίκου Μαυροθάλασσας Σερρών , Γεωργίου Ζιώγα , κατοίκου Μεσολακκιάς Σερρών , κλπ , που έχουν να κάνουν με τις εργασίες που αυτοί εκτέλεσαν κατά την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά περιοχής Μεσολακκιάς Σερρών , αναζητούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι από την κα Περιστέρη . Από την ίδια απλώς ζητούμε , αν μπορεί , να πιστοποιήσει την εκτέλεση των εργασιών αυτών .

Με εκτίμηση , 
Παναγιώτης Καρίπογλου 
Δικηγόρος
Μεραρχίας 42-Σέρρες».-

Συνεπώς, οποιαδήποτε, πλέον, αναφορά για το θέμα αυτό στο όνομα της κας Περιστέρη, υπό την έννοια της προσωπικής της ευθύνης για το ανακύψαν ζήτημα, θα συνιστά ευθέως παραβίαση, όχι μόνο των αρχών της καλής πίστης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά και συγκεκριμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα, οπότε και θα λάβει την ανάλογη απάντηση.-

Τέλος, η ίδια απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν το έργο της ανακάλυψης του ταφικού συγκροτήματος και να μην το τοποθετούν στην μέγγενη ευτελούς δημόσιας αντιπαράθεσης.