«Αρχαιότητες του Νομού Σερρών συνδιαλέγονται στο Μπεζεστένι»

«Αρχαιότητες του Νομού Σερρών συνδιαλέγονται στο Μπεζεστένι»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, στο πλαίσιο της δράσης «Διεθνής Ημέρα Μουσείων» που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 18 Μαΐου, σε όλο τον κόσμο, σας προσκαλεί στις ξεναγήσεις που οργανώνει την Πέμπτη και την Παρασκευή 18 και 19 Μαΐου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών «Μπεζεστένι».   

Οι ξεναγήσεις υπό τον τίτλο: «Αρχαιότητες του Νομού Σερρών συνδιαλέγονται στο Μπεζεστένι»

εγγράφονται στη γενική δράση:

«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Η επιλογή του θέματος από το ICOM αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου των μουσείων σε χώρους επαφής διαφορετικών πολιτιστικών παραδόσεων. Έτσι, τα μουσεία αναδεικνύονται σε τόπους προσέγγισης, επαφής, συμφιλίωσης και αρμονικής συνύπαρξης πολιτισμών και ανθρώπων.

Το Μπεζεστένι

Το Μπεζεστένι της πόλεως των Σερρών κτίστηκε πριν τα 1494, λειτουργούσε ως σκεπαστή αγορά πολύτιμων και ημιπολύτιμων ειδών και ως χώρος διεξαγωγής χρηματικών συναλλαγών. Πρόκειται για κτίσμα οθωμανικών χρόνων, το οποίο αποτελεί το αρχιτεκτονικό κέλυφος, όπου εκτίθενται ετερόκλητες και αντιπροσωπευτικές αρχαιότητες προϊστορικών, αρχαιοελληνικών, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων από την πόλη και τον Νόμο Σερρών, σε μία παράθεση ενδεικτική της ειρηνικής συνύπαρξης και του διαλόγου ετερόκλητων πολιτισμών και ανθρώπων.

Ώρες ξεναγήσεων:

Πέμπτη, 18 Μαΐου, 13:00.

Παρασκευή, 19 Μαΐου, 12:00 και 13:00.

είσοδος ελεύθερη

τηλέφωνο επικοινωνίας και δήλωσης κρατήσεων για το κοινό:   23210 21084 (Κ. Πάνος)