Άρχισε στις Σέρρες η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας για απόρους

Άρχισε στις Σέρρες η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας για απόρους

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-Μωυσιάδης-Ενημέρωση προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους, παρείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης  και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Σερρών και του δήμου Σερρών μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους και δικαιούχος είναι η Π.Ε. Σερρών η οποία έχει συγκροτήσει εδώ και μήνες κοινωνική σύμπραξη με το δήμο Σερρών και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις όλων των δήμων του νομού , που αποτελούν τους εταίρους του προγράμματος.

Η υποβολή των αιτήσεων, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά (https://www.idika.org.gr/teba/), έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 με καταληκτική ημερομηνία την 5η Αυγούστου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι και δυνητικά ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή άμεσα από τον υπολογιστή τους οι ίδιοι ή με τη βοήθεια συγγενικού ή φιλικού τους προσώπου, να απευθυνθούν στον λογιστή τους, αλλά και στα γραφεία που λειτουργούν στην Π.Ε. Σερρών και σε κάθε Δήμο με ευθύνη των εταίρων του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Σερρών Βασίλη Βαφειάδη , το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη και μέσω αυτού θα παρέχονται στους δικαιούχους που θα προκύψουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και διάφορες υπηρεσίες που προβλέπονται μέσω αυτού.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Σερρών η κ. Ελένη Σίσκου παρουσίασε αναλυτικά τις προϋποθέσεις ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα, τις οποίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναρτημένες στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλων των δήμων του νομού.

Να σημειωθεί  πως η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην  γενικότερη προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έμπρακτη στήριξη των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Εδω μπορείτε να δείτε περισσότερα