Αρχίζει την Παρασκευή η ΙΒ’ Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών

Αρχίζει την Παρασκευή η  ΙΒ’ Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Αστικής Εταιρίας της Μαθητιάδας, ενόψει της έναρξης του σπουδαίου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος που θα φιλοξενηθεί για ακόμη μία χρονιά στην Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης στις 15-19/04/2016.  Η συνέντευξη θα παραχωρηθεί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη την Πέμπτη 14-04-2015 στις 11.30 π.μ.

Δύο ημέρες νωρίτερα , την Τρίτη 12/04/2016 η φλόγα της Μαθητιάδας που ταξιδεύει στην Μακεδονία και την Θράκη θα φτάσει στην πόλη των Σερρών. Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 20.00 από την διασταύρωση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ,στην οδό Μεραρχίας για να καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας όπου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του βωμού.

Στη λαμπαδηδρομία θα συμμετάσχουν 17 μαθητές από όλα τα γυμνάσια της πόλης καθώς και από το Μουσικό σχολείο , το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο και το ΕΕΕΕΚ Σερρών.

Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την φλόγα της Μαθητιάδας

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας ενεργά στις παράλληλες δράσεις της IB’ Μαθητιάδας υποδέχεται στις Σέρρες τη φλόγα της Μαθητιάδας.

Στo πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της IB’ Μαθητιάδας για πρώτη φορά πραγματοποιεί «Λαμπαδηδρομία» εκτός της Πρώτης Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, ως μέρος του προγράμματος «Αθήνα-Ρίο», η οποία θα οδηγήσει την μαθητική φλόγα της Μαθητιάδας σε πάνω από 55 πόλεις και χωριά της Β. Ελλάδας.

φλογα-μαθητιαδα_665Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των μαθητών, ως προς τα ιδεώδη της Μαθητιάδας, που με σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» καλεί τους μαθητές να πάρουν στα χέρια το μέλλον τους μέσα από τη δική τους προσπάθεια. Με σύνθημα «αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα» η φετινή Μαθητιάδα σκοπό έχει να αναδείξει την προσωπική οντότητα και την αξία που έχει κάθε άνθρωπος.

Η αφή της φλόγας έγινε στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου και κατόπιν η φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της προς τη Δυτική Μακεδονία και σε άλλους δήμους και θα επιστρέψει στην Πρώτη Σερρών στις 15 Απριλίου, μετά από 21 ημέρες πορείας στο Βορειοελλαδικό χώρο.