Με αργία (λόγω απουσιών) κινδυνεύει η σερραία Περιφερειακή Σύμβουλος Τιμοθέα Ρακιτζή

Με αργία (λόγω απουσιών) κινδυνεύει η σερραία Περιφερειακή Σύμβουλος Τιμοθέα Ρακιτζή

Ρακιτζή Τιμοθέα-περιφέρειαΣτην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης παρέπεμψε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τους περιφερειακούς συμβούλους, Δημήτρη Χριστογιάννη (βουλευτής Πιερίας της ΝΔ) και Τιμοθέα Ρακιτζή (Λαϊκη Συσπείρωση) . Ο κ.Χριστογιάννης και η κ.Ρακιντζή παραπέμπονται με το ερώτημα της αργίας, μετά την απόφαση του Σώματος να μην δικαιολογήσει τις τρεις απουσίες τους από προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με το νόμο οι αδικαιολόγητες απουσίες δεν μπορούν να φτάσουν στις τρεις και έτσι το θέμα ετέθη από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο, αλλιώς κινδυνεύει ο ίδιος με ποινές.

Ως αιτία των απουσιών της η κυρία Ρακιτζή επικαλείται την επαγγελματική ιδιότητά της ως δικηγόρου, που είχε ως αποτέλεσμα να την ορίζουν σε συνεδριάσεις τριμελών εφετείων, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει και τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Πάντως, ο κ. Χριστογιάννης για τις τρεις απουσίες του είπε ότι τη μια φορά ήταν στην Ιταλία όπου ορκιζόταν ο γιος του και τις άλλες δυο σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ο κ. Γυφτόπουλος επισήμανε ότι οι απουσίες δεν είναι δικαιολογημένες, παρόλα αυτά όπως είπε θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τόσο η απόφαση παραπομπής του περιφερειακού συμβουλίου, όσο και οι έγγραφες εξηγήσεις που έδωσαν οι κ.κ. Χριστογιάννης και Ρακιτζή.

Ο κ. Τζιτζικώστας φέρεται να μην έχει διάθεση να δείξει πλέον η διοίκησή του ανοχή στις απουσίες και ο ίδιος είχε τονίσει ότι αυτοί που πραγματικά δικαιολογούνται είναι όσοι έχουν προβλήματα υγείας, όχι όμως και όσοι βρίσκουν διάφορες προφάσεις για να είναι απόντες.

Την αντίδρασή τους στην παραπομπή των δυο περιφερειακών συμβούλων εξέφρασαν οι κ.κ. Γιάννης Ζιώγας και Μάρκος Μπόλαρης, αντιθέτως οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης της Χρυσής Αυγής δήλωσαν ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμιά απουσία.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου πρότεινε να βγαίνει συγκεκριμένο μηνιαίο πρόγραμμα συνεδριάσεων για το περιφερειακό συμβούλιο, ώστε εγκαίρως όλοι να γνωρίζουν πότε είναι οι τακτικές συνεδριάσεις.