Αρνητική η εισήγηση του συμβούλου, μετά την αυτοψία, για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπολη

Αρνητική η εισήγηση του συμβούλου, μετά την αυτοψία, για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπολη

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (14/1) οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπολης αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο στρατόπεδο Βασιλειάδη στη Ροδόπολη.

Στην περιοχή βρέθηκε το πρωί, ο σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, Συνταγματάρχης Παύλος Αδακτυλίδης προκειμένου να «επιθεωρήσει» τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου.

Ο κ. Αδακτυλίδης έκανε αυτοψία στο χώρο, φωτογράφησε το στρατόπεδο που βρίσκεται στην άκρη του χωριού καθώς και τα γειτνιάζοντα οικήματα σπίτια, σχολείο και δήλωσε αμέσως μετά ότι η εισήγησή του θα είναι αρνητική.
«Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το πρώην στρατόπεδο για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. Η Ροδόπολη είναι ένα μικρό χωριό 800 κατοίκων, που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος λειτουργίας ενός τέτοιου κέντρου που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει», δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.
«Η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη, το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, είναι σε άθλια κατάσταση και δεν υπάρχουν υποδομές για φιλοξενία των μεταναστών» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αντιδήμαρχος Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης. Ο κ. Ζαπρίδης εξήγησε πως υπήρξε θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012 να γίνει το στρατόπεδο Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών, η οποία όμως αντικαταστάθηκε με αρνητική απόφαση του Σώματος το 2015.

(πηγή: ERT-Σερρών)