Αρση της ασυλίας της Φ.Αραμπατζή με τη βουλευτή να καταφέρεται κατά της Μ.Κόλλια-Τσαρουχά και του… Δημάρχου Σερρών Π.Αγγελίδη!

Αν και δήλωσε ότι θέλει την άρση της ασυλίας της,  εν τούτοις στην ομιλία της στη Βουλή άφησε αιχμές για πολιτική εκμετάλευση της υπόθεσης της
Αν και δήλωσε ότι θέλει την άρση της ασυλίας της, εν τούτοις στην ομιλία της στη Βουλή άφησε αιχμές για πολιτική εκμετάλευση της υπόθεσης της

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή, ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσουν υπερ της άρση της ασυλίας της, (που ζήτησε ο Εισαγγελέας Σερρών με έγγραφό του προς τη Βουλή) για μία δικαστική διαμάχη που είχε με δύο εργαζόμενες –δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό σταθμό του οποίου ήταν Διευθύντρια και μέτοχος πριν αποκτήσει την βουλευτική ιδιότητα. Η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, παρόλο που επιθυμούσε την άρση της ασυλίας, εντούτοις άφησε αιχμές για την Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ν.Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα επικρίνοντας τη στάση που κράτησε η τελευταία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου συζητήθηκε το θέμα πριν έρθει στην Ολομέλεια.
«…Έκπληκτη διαπίστωσα από τα πρακτικά ότι η κυρία Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά, μέλος της Επιτροπής, μετατράπηκε από αμερόληπτο κριτή, όπως επιβάλλει άλλωστε ο θεσμικός της ρόλος, σε λάβρα καταγγέλλουσα. Ήταν τόση η επιθετικότητά της μάλιστα, που μαζί με όσα ανυπόστατα ανέφερε δεν δίστασε να προεξοφλήσει ότι θα έρθουν κι άλλα αιτήματα άρσης της ασυλίας μου στη Βουλή. Δεν ξέρω αν η κυρία Αντιπρόεδρος έχει κρυφή ή ύποπτα προνομιακή ενημέρωση γι ’αυτό. Δεν θέλω να τη στενοχωρήσω, όμως, και να μην αρθεί η ασυλία μου. Λυπάμαι πραγματικά που σε μια κατά τα άλλα απλή εργατική διαφορά, μιας συναδέλφου της, που ζήτησε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την άρση της ασυλίας της, θέλησε με ελαφρότητα αν προσδώσει και να πιστοποιήσει χαρακτηριστικά πολιτικού ανταγωνισμού που δεν περίμενα να υπάρχει» είπε η Φωτεινή Αραμπατζή. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η βουλευτής Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή αναφέρει ό,τι:

«Δεν ζητώ την προστασία της Βουλής» επανέλαβε στην Ολομέλεια η Φ. Αραμπατζή
Την άρση της ασυλίας της από την Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε σήμερα η Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά για εργασιακή διαφορά δύο πρώην εργαζομένων της επιχείρησης «ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε.».
Η κυρία Αραμπατζή, όπως είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή σε σχετική δήλωση της στις 17-01-2014, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός από δημοσιεύματα χωρίς να έχει καν φτάσει το αίτημα στη Βουλή, αλλά και κατά την εμφάνιση της στην Επιτροπή Δεοντολογίας στις 20-02-2014, ζήτησε απερίφραστα την άρση της ασυλίας της και από την Ολομέλεια.
 «Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, κατ’ αρχάς εκ προοιμίου σας λέω ότι ζητώ της άρση της ασυλίας μου», είπε ξεκινώντας την ομιλία της.
Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης η κ. Αραμπατζή είπε μεταξύ άλλων:
«Αφορά μια ισχυριζόμενη εργατική διαφορά δύο πρώην εργαζομένων δημοσιογράφων της οικογενειακής μου τηλεοπτικής επιχείρησης, ύστερα από καταγγελία τους στην Επιθεωρήτρια Εργασίας Σερρών και την αυτόματη μηνυτήρια αναφορά της τελευταίας. Εργασιακή διαφορά που για το χρονικό διάστημα, που με αφορά ως Δ/νουσα Σύμβουλο της εταιρείας  ανέρχεται στο ποσό των 6.631,80 ευρώ.
Πρόκειται δε για καταγγελία, που έγινε στις 18 Απριλίου 2013, όταν ήμουν εκλεγμένη Βουλευτής και ουδεμία μετοχική ή διοικητική σχέση είχα με την εταιρία, από την οποία παραιτήθηκα, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αμέσως μετά την εκλογή μου στις 06 Μαΐου 2012.
Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ο χρόνος που αποφασίζουν να με καταγγείλουν.
8 χρόνια μετά η πρώτη, 2 περίπου χρόνια μετά η δεύτερη καταγγέλλουσα από την αδιάλειπτη εργασία τους στον τηλεοπτικό σταθμό ως δημοσιογράφοι, καταγγέλλουν αναδρομικά την εταιρία για υπερεργασία και εργασία αργιών. Εκ των υστέρων προβαλλόμενες, όψιμες και αναδρομικές οι διεκδικήσεις τους.»
Σε ό,τι αφορά τους λόγους, που η κ. Αραμπατζή ζητά την άρση της ασυλίας της ανάμεσα στα άλλα υποστήριξε:
 «Παρότι λοιπόν τόσο ο χρόνος έγερσης των αναδρομικών και όψιμων αξιώσεων τους και κυρίως το γεγονός ότι η καταγγελία έγινε σε χρόνο, που ήμουν βουλευτής και θα μπορούσε ίσως κάποιος να ισχυριστεί, ότι έχει χαρακτηριστικά προσωπικής πολιτικής μου  βλάβης, εντούτοις ζητώ την άρση της ασυλίας μου
1ον Γιατί παρά τους προφανείς συνειρμούς, που δημιουργεί ο χρόνος και τα χαρακτηριστικά της καταγγελίας, η καταγγελία αυτή καθ’ εαυτή δεν σχετίζεται με την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, ως εκ τούτου δεν ζητώ την προστασία της Βουλής
Και
2ον Γιατί μια κατά τ’ άλλα απλή εργατική διαφορά, μια αστική και καταχρηστική αξίωση, έχει γίνει εδώ και δύο μήνες στο Νομό μου –φανταστείτε πριν καν φτάσει το αίτημα στη Βουλή από καλά πληροφορημένες προφανώς διαρροές – μείζον θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, που πριν προλάβετε τόσο εσείς όσο και η Επιτροπή  να αποφανθείτε, μ’ έχουν σχεδόν καθημερινά παρουσιάσει ως περίπου έκπτωτη της βουλευτικής μου  ιδιότητας.
Για να αντιληφθείτε την κατάντια μέχρι και ο Δήμαρχος Σερρών, βγήκε στα κανάλια – πριν καν φτάσει το αίτημα στη Βουλή – και αποφάνθηκε ως άλλος δικαστής για την άρση της ασυλίας μου καταγγέλλοντας την ανηθικότητα της συμπεριφοράς μου.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν επαναλαμβάνω ότι ζητώ την άρση της ασυλίας μου, αφενός για να ξεκαθαρίσει η αλήθεια στα δικαστήρια αφετέρου για ν’ αντιληφθούν οι πάσης φύσεως μιντιακοί και πολιτικοί σπεκουλαδόροι, ότι η βουλευτική ασυλία δεν προσφέρεται, δεν είναι βορά σε τέτοιου είδους σκοπιμότητες.»

<

p>Από τους 207 βουλευτές, που ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Φωτεινής Αραμπατζή ψήφισαν 127, κατά 70 βουλευτές, 8 παρών και 2 λευκά.