ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην μνήμη Γιάννη Τσιντσάρη & ο Πύρος Δήμας να τιμά τους αγώνες! (168 φώτος)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην μνήμη Γιάννη Τσιντσάρη & ο Πύρος Δήμας να τιμά τους αγώνες! (168 φώτος)

Οι Πανελλήνιοι Σχολικοί αγώνες της Αρσης Βαρών διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Σερρών την Πέμπτη 11/4. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του σερραίου αρσιβαρίστα Γιάννη Τσιντσάρη, ενώ τους τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Η παρουσία του τρεις φορές χρυσού και μια φορά χάλκινου Ολυμπιονίκη έδωσε λάμψη στους αγώνες, ενώ οι  μαθητές και οι μαθήτριες από 47 λύκεια της χώρας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό  στους αγώνες που διοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Χρυσός ο Χριστοφορίδης

Στο ψηλότερο σημείο του βάθρου ανέβηκε ο Χρήστος Χριστοφορίδης, αφού στην κατηγορία των 67κιλών σήκωσε τα περισσότερα κιλά τοσο στο άρασε, όσο και στο ζετέ, από τους συναθλητές του, σκορπώντας ενθουσιασμό στις κερκίδες του γηπέδου, όπου βρισκόταν αγαπημένα του πρόσωπα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων στην Β’βάθμια εκπαίδευση

Πύρρος Δήμας: Οι Σέρρες αγαπούν την άρση βαρών

«Η πόλη των Σερρών είναι για εμάς η πρωτεύουσα της άρσης βαρών. Οι αγώνες σημείωσαν επιτυχία και πραγματικά άξιζε να έχουν το όνομα του Γιάννη Τσιντσάρη αφού έγιναν για να τιμηθεί η μνήμη του» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πύρρος Δήμας που ευχήθηκε οι Σέρρες να διοργανώσουν και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

«Η πόλη των Σερρών αγαπάει την άρση βαρών, οι Βασίλης Κωνσταντινίδης και Κώστας Γκαρίπης κάνουν καταπληκτική δουλειά, είναι φοβεροί συνεργάτες και τα Σερραϊκά σωματεία βγάζουν πρωταθλητές όπως ο ΑμαγιάκΜισακιάν που πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή παίδων στην Αμερική»

είπε ο Πύρρος Δήμας που αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία με την μεγάλη περικοπή της επιχορήγησης από το κράτος με αποτέλεσμα να γίνονται οι αποστολές σε αγώνες στο εξωτερικό με τη βοήθεια και τη φιλοξενία των εκεί ομοσπονδιών όπως έγινε με τους πρόσφατους αγώνες στην Αμερική.

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι η πόλη των Σερρών να διοργανώνει αγώνες άρσης βαρών μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και βέβαια για τον Γιάννη Τσιντσάρη που όλοι αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά του στο άθλημα.

Από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης ο Σάββας Κεφαλίδης που ήταν προσωπικός φίλος του κορυφαίου Σερραίου ολυμπιονίκη ενώ η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών πήρε… άριστα σε ακόμα μια διοργάνωση.

πηγη κειμένου: ΕΡΤ Σερρών

Φωτορεπορτάζ από τους αγώνες στη σελίδα μας στο facebook