«Ασφάλεια στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικό έγκλημα» σημαντική ημερίδα στις Σέρρες την Δευτέρα 12/1

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικό έγκλημα» σημαντική ημερίδα στις Σέρρες την Δευτέρα 12/1

asfales diadiktyoΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Τζουμαιλής Θεολόγης καθώς και ο καθηγητής Πληροφορικής  Κοφίτσας Βάιος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 8-1-2015.

Το θέμα της συνέντευξης αφορούσε την Ημερίδα που διοργανώνει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Ηλεκτρονικό Έγκλημα», στις 12 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.πμ στο θέατρο Αστέρια.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη προσκάλεσαν τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσουν την ημερίδα και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες, για ένα θέμα πολύ επίκαιρο, όπως είναι οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά κυρίως, από το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα αυτής της εκδήλωσης, λέγοντας ότι, ενώ το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για μάθηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, εντούτοις μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, από επιτήδειους χρήστες που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο.

 

ψηφιακο εγκλημα-διαλεξη00Γι αυτό κάλεσε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, από τους καταλληλότερους, δηλαδή από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκεται κοντά στους πολίτες, να τους προστατεύει από παραβατικές συμπεριφορές, όχι μόνο με  μέτρα καταστολής, αλλά και με εκπαιδευτικές ημερίδες όπως αυτή που θα διοργανωθεί στην πόλη μας από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γι αυτό κάλεσε τους πολίτες των Σερρών, να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν  αντλώντας  χρήσιμες πληροφορίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο καθηγητής πληροφορικής, ο οποίος αναφέρθηκε τους στόχους της ημερίδας λέγοντας ότι στόχοι αποτελούν, η αποτελεσματική κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών, η έγκυρη ενημέρωση μαθητών και εφήβων για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, η αξιόπιστη καθοδήγηση σε γονείς για διαρκή επαγρύπνηση καθώς και πρακτικές συμβουλές στους εφήβους περιγράφοντας τις βασικές απειλές ώστε να μπορούν να τις αποφύγουν.