Ασημένιοι οι κωπηλάτες του «Κερκινίτις» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Ασημένιοι οι κωπηλάτες του «Κερκινίτις» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Ασημένιοι χρήστηκαν οι κωπηλάτες (Άγγελος Ματτιός, Σωτήρης Αναστασιάδης
Μενέλαος-Ραφαήλ Γκιοργκίνης και Επαμεινώνδας Κωνσταντινίδης)
του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού («Κερκινίτις»)  στον τελικό της Τετρακώπου Άνευ πηδαλιούχου (κατηγ.Παίδων). 

Παρουσία εκατοντάδων Ιωαννιτών αλλά και φίλων του αθλήματος ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24/7 στο Κέντρο Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων η Β΄φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας, που περιελάμβανε τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ.

Μετά την ολοκλήρωση και των 12 τελικών της Β΄φάσης πρωταθλητής για το 2016 αναδείχθηκε ο ΝΟ Ιωαννίνων που στην βαθμολογία (αφορά τις κατηγορίες Α-Γ κάτω των 23, εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων) συγκέντρωσε 193.5 βαθμούς έναντι 181.5 του ΝΟ Θεσσαλονίκης και 175 του ΟΕΑΝΑΒ.

«Κερκινίτις» 16ος με 22,5 βαθμούς

Ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελνού Κερκινίτις σε σύνολο 28 σωματείων συγκέντρωσε 22,5 βαθμούς στις δύο φάσεις και κατετάγει 16ος.
Πολυνίκης και πρώτος στη βαθμολογία της Β΄ φάσης που ολοκληρώθηκε στα Γιάννενα αναδείχθηκε ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με 4 χρυσά και 645 βαθμούς ενώ ακολούθησαν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 3 χρυσά κι ένα χάλκινο και την 3η θέση στη βαθμολογία με 51 βαθμούς ενώ τρίτος στον πίνακα των μεταλλίων στα Γιάννενα ήταν ο ΝΟΙ με 1 χρυσό 2 ασημένια κι 1 χάλκινο.

Δύο μετάλλια στις φάσεις Α&Β

Ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελνού Κερκινίτις σε σύνολο 28 σωματείων κατέκτησε 2 μετάλλια (1 ασημένιο χθες στη Β’ Φάση και 1 χάλκινο στην Α’ Φάση στο Σχοινιά) και κατέλαβε 20η θέση στον πίνακα μεταλλίων.
Πολυνίκης αναδείχθηκε ο ΝΟ Θεσσαλονίκης που και στις δυο φάσεις συγκέντρωσε 24 μετάλλια (13-5-6) έναντι 17 του ΟΕΑΝΑΒ (10-5-2) και 23 του ΝΟΙ (9-8-6)
Τελικός Τετράκωπος Άνευ Παίδες 4 άτομα

2η θέση με Άγγελο Ματτιό Σωτήρη Αναστασιάδη Μενέλαο -Ραφαήλ Γκιοργκίνη και Επαμεινώνδα Κωνσταντινίδη Χρόνος 6.38” 20