Αστρο σχολείο στις Σέρρες για νέους που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του σύμπαντος

astro_school-ΣέρρεςΣτο πλαίσιο συμμετοχής της *Αστροπύλης Σερρών* στο πρόγραμμα *Απρίλιος. Μήνας Αστρονομίας 2013* πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση νέων των Σερρών για την παρακολούθηση σειράς μαθημάτων με θέμα την Αστρονομία.

Ο κ. Νίκος Τσεπελής (Φυσικός) αφού ενημέρωσε τους μαθητές για το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων συναντήσεων του *Astro School*, τους ξενάγησε στα μυστικά και τις ιδιότητες του φωτός πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στο παρελθόν του Σύμπαντος, φτάνοντας μέχρι τη Μεγάλη Έκρηξη.

Ευχάριστη έκπληξη για τους διοργανωτές η μεγάλη συμμετοχή. Παρακολούθησαν ο διευθυντής Ταραμόπουλος Ευστράτιος του Λυκείου Ν Ζίχνης, ο καθηγητής κ.Αρβανιτίδης Ευστράτιος του Λυκείου Βυρώνειας, ο κ Δημήτρης Τιτόκης του 3ου Δημοτικού, που πραγματοποιούν πρότζεκτ για την Αστρονομία στα σχολεία τους με στόχο το άνοιγμα της Αστροπύλης σ όλο τον νομό.

 Οι συμμετέχοντες νέοι έγιναν μέλη του *JouniorAstroSchool*και όσοι θα έρθουν να συμμετέχουν στις επόμενες συναντήσεις ώστε να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά της Αστροπύλης

Το επόμενο Σάββατο η δεύτερη συνάντηση στις 18.30 μ.μ στην κεντρική αίθουσα της ΚΕΔΗΣ, με θέμα:

“Μαύρες Τρύπες, Αστέρες Νετρονίων, Κόκκινοι Γίγαντες – Λευκοί Νάνοι. Ένα ταξίδι στην Αστρική Εξέλιξη”

Τις δράσεις του μήνα υποστηρίζουν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) με τον κ Μανδηλιώτη Σωτήριο και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων με την κ Σοφία Ευθυμιάδου Τουλή. Την εκδήλωση κάλυψε ηλεκτρονικά το μέλος της Αστροπύλης Νίκος Ρήγας.