Αστρονομικό Πάρκο στην Άνω Βροντού

Αστρονομικό Πάρκο στην Άνω Βροντού

Για 9η συνεχόμενη χρονιά οι φίλοι του έναστρου ουρανού βρέθηκαν στην Άνω Βροντού για να συμμετέχουν στο τριήμερο εκδηλώσεων της Αστροβραδιάς (21-23 Αυγούστου).

Πραγματοποιήθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα οι φίλοι του έναστρου ουρανού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την βιοποικιλότητα του ορεινού όγκου της Βροντούς και την πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων της.

Είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την εκκλησία του χωριού, το τέμπλο της οποίας απεικονίζει έντονα τη βιοποικιλότητα της περιοχής καθώς και να ενημερωθούν για την κατασκευή της ξακουστής βρουντουλιώτικης καμπάνας, για την παραγωγή των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και φυσικά να παρατηρήσουν μέσα από τα μεγάλα φορητά τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης τον ολοκάθαρο και μαγευτικό ουρανό. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις εκδηλώσεις υπήρξαν και αυτές που απευθύνονταν μόνο στους μικρούς μας φίλους όπως το AstroSchool και τα εργαστήρια ζωγραφικής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με την ομιλία του Σερραίου Θεόδωρου Μερτζιμέκη, Επίκουρου  Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών, που ήταν αφιερωμένη στο Διεθνές έτος φωτός 2015 και είχε θέμα  *Εξερευνώντας το Σύμπαν από το πολύ μικρό ως το πολύ μεγάλο* καθώς και με την παρουσίαση του επίσης Σερραίου Δημόκριτου Τσουκάπα του συγγραφικού του έργου ”Τα Παραμύθια του Ουρανού” οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο όνειρο και στη γνώση, του άγνωστου σε πολλούς, έναστρου ουρανού, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για τη δημιουργία Αστρονομικού Πάρκου στην Άνω Βροντού Σερρών και ελπίζουμε ότι τα εγκαίνιά του θα συμπέσουν με την επετειακή εκδήλωση της 10ης Αστροβραδιάς  που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2016.