Αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ στις Σέρρες με τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά και εφόδους σε έξι σπίτια

Αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ στις Σέρρες με τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά και εφόδους σε έξι σπίτια

Αγιος Ραφαήλ2014-11-14_165828Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13.11.2014) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του οικισμού Αγίου Ραφαήλ Σερρών, (σ.σ.όπου διαμένουν κυρίως Ρομά), που οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της.

Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από την εκάστοτε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.

Αγιος Ραφαήλ-2014-11-14_165107Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 34 άτομα, 11 οχήματα, καθώς και σε 6 οικίες παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Κατά την επιχείρηση, προσήχθησαν συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων 9 ημεδαποί και 1 αλλοδαπή, ενώ συνελήφθησαντρία (3) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης ακατέργαστης κάνναβης, μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.