Αθ.Μπόϊκος: «Μόνο έτσι μπορείτε εσείς;»

Αθανάσιος ΜπόικοςΜε αφορμή τα σχόλια των τοπικών ΜΜΕ για τους λόγους που ώθησαν τον Αθανάσιο Μπόικο να παραιτηθεί από δημοτικός Σύμβουλος της κίνησης «Διαβαση Πεζών», αφού πρώτα με μια μακροσκελή επιστολή προς τα ΜΜΕ εξέφρασε την αντίθεσή του με τις τελευταίες πολιτικές κινήσεις και προσεγγίσεις της κίνησης, ο τεως Δημοτικός Σύμβουλος μας απέστειλε επιστολή στην οποία απαντά σ’αυτά τα σχόλια :

 Ελαχιστότατη μερίδα των τοπικών ΜΜΕ επιχειρεί να συνδέσει την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού  συμβούλου με τη βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, κα Αφροδίτη Σταμπουλή.

Πληροφορώ αυτούς τους captain της τοπικής ειδησεολογίας ότι η Αφροδίτη Σταμπουλή ήταν η τελευταία στην οποία μετέφερα, απλώς, τηλεφωνικά την είδηση της παραίτησής μου αργά την Τετάρτη το βράδυ.
Κατανοώ τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων αυτών. Έχοντας να κάνουν δεκαετίες τώρα με τιποτένιους φαντομάδες του σαθρού και ένοχου πολιτικού συστήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα: cosί fan tutte! 
Ας τολμήσουν όμως να σκεφτούν ότι σ’ αυτό τον δίχως ψυχή κόσμο πορεύονται και ψυχές ελεύθερες· που δεν αποδέχονται να γίνουν μέσα και υποχείρια άλλων· που δεν καταδέχονται να χρησιμοποιήσουν άλλους σαν μέσα για την επίτευξη των δικών τους στόχων· ψυχές ολόκληρες, που ίσως πορεύονται μόνες μα σε καμιά περίπτωση έρημες. Έχουν πιστή σκιά τις αρχές και τα πιστεύω τους· ψιλοκουβεντιάζουν καθημερινά μαζί τους για ένα κόσμο αντάξιο του Ανθρώπου και όλων των Θεών του.
 Κόκκινο είναι το χρώμα του αγώνα. Κόκκινο και το χρώμα του αίματος. Μα δεν είναι αυτός ο σκοπός. Σκοπός μας είναι το απέραντο γαλάζιο των καθάριων οριζόντων.
Να είμαστε ακέραιοι. Να μη χρησιμοποιούμε τους άλλους. Να μην επιτρέπουμε να μας χρησιμοποιούν. Κάτι σαν άρωμα ελευθερίας.  Αυτό … έστω …
Αθανάσιος  Μπόϊκος
Σέρρες
παραμονή άνοιξης 2014

<

p>σ.σ. cosί fan tutte (Έτσι κάνουν όλες, ή Σχολείον εραστών (Così fan tutte, ossia La scuola degli amanti) ονομάζεται μια όπερα σε δύο πράξεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, γραμμένη πάνω σε λιμπρέτο του Λορέντσο ντα Πόντε. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της όπερας μπούφα, δηλαδή της ιταλικής εύθυμης όπερας).