Αθώα η μάνα, στο Εφετείο, για το θάνατο νεογνού σε συμπλοκή Ρομά στις Σέρρες το 2004

Αθώα η μάνα, στο Εφετείο,  για το θάνατο νεογνού σε συμπλοκή Ρομά στις Σέρρες το 2004

Δικαστήρια_ΘεσσαλονίκηΣύμφωνα με ρεπορτάζ του Μάρκου Γεωργίου για τον δικτυακό τόπο voria.gr, ένοχος όπως και πρωτόδικα κρίθηκε ο πατέρας μιας οικογένειας Ρομά που σκότωσε τον συμπέθερο του, κατά τη διάρκεια συμπλοκής για τη προίκα της νύφης- δηλαδή μια παράγκα σε καταυλισμό των Σερρών-το 2004.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στη Θεσσαλονίκη, διατήρησε τα ισόβια δεσμά που επέβαλε το πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο στον κατηγορούμενο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία»

Το δικαστήριο αθώωσε, λόγω αμφιβολιών,  την κόρη του παραπάνω η οποία κατηγορήθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, σκότωσε το 20ημερών μωρό που απέκτησε με το γιο του θύματος. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης14 ετών.

Με βούλευμα, το 2005, παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 12 άτομα- μέλη και των δύο οικογενειών  – για «συμπλοκή» και «απλές σωματικές βλάβες» αλλά αυτά τα αδικήματα παραγράφηκαν και έτσι δικάστηκαν μόνο ο πατέρας και η κόρη για τα κακουργήματα.

Για δικαίωση μίλησε ο σερραίος δικηγόρος Κώστας Παρηγόρης, ως συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέροντας ότι «η μητέρα έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης και εξέτισε ποινή 5 ετών στη φυλακή. Αθωώθηκε τελικά στο Εφετείο που αποτελεί την ασφαλιστική δικλίδα». Την αθώωση της κατηγορουμένης λόγω αμφιβολιών  πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας.

Η συμπλοκή πραγματοποιήθηκε, το 2004, σε καταυλισμό Ρομά, στις Σέρρες, όπου μέλη των δύο οικογενειών πιάστηκαν στα χέρια, όταν διαφώνησαν για την προίκα της νύφης. Με πυροβολισμό από κυνηγετική καραμπίνα έχασε τη ζωή του ο συμπέθερος ενώ στη συνέχεια το μωρό, ηλικίας μόλις 20 ημερών, βρέθηκε νεκρό μέσα σε παράπηγμα όπου διέμενε το νιόπαντρο ζευγάρι. Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το βρέφος έφερε κατάγματα και κακώσεις.

Πηγή: voria.gr