Αθωώθηκε ο Δάσκαλος που κατηγορούνταν για αποπλάνηση μαθήτριας σε σχολείο στις Σέρρες

Αθωώθηκε ο Δάσκαλος που κατηγορούνταν για αποπλάνηση μαθήτριας σε σχολείο στις Σέρρες

Αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 50χρονος δάσκαλος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος 13χρονης μαθήτριας του.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αθώωσε, κατά πλειοψηφία (5-2), λόγω αμφιβολιών έναν 50χρονο δάσκαλο που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος 13χρονης μαθήτριας του, στις Σέρρες.
Μειοψήφισαν δύο δικαστές (πρόεδρος και πλημμελειοδίκης) που ζήτησαν την καταδίκη του ενώ την ενοχή του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας.
Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, για την προστασία της ανήλικης μαθήτριας. Η τελευταία δεν προσήλθε για να καταθέσει στο δικαστήριο αλλά αναγνώστηκε η κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία λέγοντας ότι διατηρούσε ολοκληρωμένη  σχέση με το δάσκαλο και υποδιευθυντή του δημοτικού σχολείου Σερρών όπου φοιτούσε.
Ο κατηγορούμενος ήταν προφυλακισμένος τους τελευταίους 18 μήνες, μετά τη σύλληψη του, και η προσωρινή κράτηση του έληγε τον ερχόμενο Ιανουάριο. Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε με τις κατηγορίες της “κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ’ εξακολούθηση” και της “αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση”.
Στην απολογία του, ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι η μαθήτρια του τον αγαπούσε, τον πλησίαζε κι αυτός την έδιωχνε. Είπε πως δεν υπήρχε σεξουαλική σχέση μεταξύ τους και ότι όλα ήταν στην φαντασία του κοριτσιού που διακορεύτηκε από άλλον και όχι από τον ίδιο. Ο δάσκαλος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και μάλιστα η μία του κόρη ήταν συμμαθήτρια με την 13χρονη παθούσα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ερωτικές επαφές

image

πραγματοποιήθηκαν, από το 2011 έως το 2014, όταν το κορίτσι πήγαινε στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη δημοτικού καθώς και στην 1η τάξη του Γυμνασίου.
Κάποια στιγμή, η μαθήτρια το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία, παρά τους φόβους τους για διαπόμπευση. Από την έρευνα εντοπίστηκαν ύποπτα μηνύματα, μέσω τηλεφώνου και facebook, αλλά προέκυψε ότι το περιεχόμενο ήταν σβησμένο.
Πηγή: voria.gr