Αυλαία έναρξης για την «Πολιτεία των Ευχών»

 ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΧΩΝ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΗΜΟΥ«Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και παρά την σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για όλους μας, ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρησή του αποφάσισαν ν’ αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Πολιτείας των Ευχών, η οποία θα αποτελέσει το μέσο πραγματοποίησης των ευχών των συνανθρώπων μας που δεν έχουν απλώς την ανάγκη της αγάπης μας, αλλά και της έμπρακτης στήριξης, αυτή την περίοδο, κατά την οποία οι ελλείψεις-ακόμα και των βασικών-δηλητηριάζουν την χαρμόσυνη ψυχή και το πνεύμα των Χριστουγέννων».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με το πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κ. Γιάννη Δήμου απευθύνοντας κάλεσμα ψυχής στο σερραϊκό λαό να επισκεφθεί την Πολιτεία των Ευχών (ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 6 του μήνα) και να συνδράμουν με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με το υστέρημα της ψυχής τους το Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου, προκειμένου να στηριχθούν οι συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη τη βοήθεια τους, ιδίως αυτές τις άγιες ημέρες.

Ο Δήμαρχος

Ειδικότερα, ο κ. Αγγελίδης τόνισε:

«Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έρχονται και όλα κινούνται στη ατμόσφαιρα χαράς της προεόρτιας περιόδου.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και παρά την σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για όλους μας, ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρησή του αποφάσισαν ν’ αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Πολιτείας των Ευχών, στην οποία οι Σερραίες και οι Σερραίοι, ιδίως τα παιδιά, θα δοκιμάσουν λίγη από την εορταστική μαγεία του πνεύματος των Χριστουγέννων.

»Παράλληλα, η χριστουγεννιάτικη πολιτεία θα αποτελέσει και το μέσο πραγματοποίησης των ευχών των συνανθρώπων μας που δεν έχουν απλώς την ανάγκη της αγάπης μας, αλλά και της έμπρακτης στήριξης, αυτή την περίοδο, κατά την οποία οι ελλείψεις-ακόμα και των βασικών-δηλητηριάζουν την χαρμόσυνη ψυχή των εορτών.

»Τις Άγιες Ημέρες που πλησιάζουν οι συμπολίτες μας-άνθρωποι της διπλανής πόρτας τις περισσότερες φορές-που στερούνται των απαραίτητων πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο από το περίσσευμα της καρδιάς μας.

politeia-eyxonΤρόφιμα που μπορείτε να δώσετε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και κάθε χρηματικό ποσό που θα καταθέσετε στο Ταμείο Αλληλεγγύης θα δοθούν, προκειμένου οι συνδημότες μας να περάσουν με επάρκεια και κυρίως με αξιοπρέπεια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

»Καλούμε όλο το σερραϊκό λαό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησής του, στην ευδαιμονία της εορταστικής περιόδου και να επισκεφθεί την Πολιτεία των Ευχών που στήθηκε ειδικά για τις γιορτές.

Θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους, μαζί με αγαπημένους ανθρώπους, τις οικογένειες και τους φίλους.

Σας περιμένουμε στην Πολιτεία των ευχών….».

 

Η Πολιτεία των Ευχών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Σερρών διοργανώνει  τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της, για πρώτη φορά εφέτος, στο Πάρκο του Θερινού Θεάτρου του Δήμου από 6-12 -13   έως  6-1-14.

Βασικός στόχος της επιχείρησης για την εφετινή χρονιά είναι να παρέχει σ’ όλους-και κυρίως τους μικρούς-Σερραίους, χαρά, διασκέδαση και δώρα!!

Έτσι θα στηθεί «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ», όπου οι μικροί Σερραίοι θα μπορούν να στείλουν την ευχή τους στον Άγιο Βασίλη κι’ αυτός με τη σειρά του θα ικανοποιήσει όσες περισσότερες μπορεί. Οι ευχές θα πραγματοποιηθούν κυρίως βάσει αξιολόγησης  από  επιτροπή κοινωνικών λειτουργών, που έχει συσταθεί γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο!

 

Ταμείο Αλληλεγγύης-Κοινωνικό Παντοπωλείο

Για την επίτευξη του στόχου αυτού αλλά και για την κάλυψη και άλλων αναγκών κοινωνικών παιδικών ευπαθών ομάδων, (π.χ καρκινοπαθή παιδιά, παιδιά με αυτισμό, παιδιά με σοβαρά προβλήματα καρδιάς κ.λ.π)  θα δημιουργηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο θα ενισχυθεί οικονομικά από την επιχείρηση, τους χορηγούς αλλά και  κάθε Σερραίο που θα μπορεί να δώσει ότι ευαρεστείται.

Θα μπορεί επίσης να φέρει το βιβλίο που του περισσεύει ώστε να εμπλουτιστεί η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

Ή να φέρει τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σερρών για τις άπορες οικογένειες των Σερρών ή ακόμη και μεταχειρισμένα παιχνίδια και ρούχα, που θα διανεμηθούν σε μικρά Σερραιόπουλα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Στην Πολιτεία των Ευχών θα έχουν παρουσία με διάφορες δράσεις τα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το Εικαστικό Εργαστήρι «ΑΡΤΙΟ» της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., πολλοί κοινωνικοί φορείς  αλλά και επιχειρηματίες του Δήμου μας.

Ακόμη, καθημερινά θα λειτουργούν στο χώρο, που θα είναι διακοσμημένος χριστουγεννιάτικα,  παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκι, που θα φέρνει τους επισκέπτες στην Πολιτεία, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια για τη διασκέδαση όλων των μικρών και μεγάλων επισκεπτών μας, κλόουν, ξυλοπόδαροι, και σώου για τα παιδιά.

Τέλος, θα υπάρχει πλούσιο βραδινό πρόγραμμα με νεανικά μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακά και άλλα χορευτικά σχήματα και διάφορα χάπενιγκς (π.χ. καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, κατασκευές, face painting κ.λ.π).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ