Η αυτογελοιοποίηση Μητσοτάκη … γράφει Ιστορία στη … σάτιρα!

Η αυτογελοιοποίηση Μητσοτάκη … γράφει Ιστορία στη … σάτιρα!

@ Ποιος είπε πως ο Κούλης ο αυτοδημιούργητος της γνωστής οικογένειας των κρατικοδίαιτων Μητσοτάκηδων, δεν έχει χιούμορ; Ο άνθρωπος γράφει ιστορία στην σάτιρα. Από την φάτσα του μέχρι τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του.

@ Είπε λοιπόν ο ανεκδιήγητος και παράλληλα αμετροεπής, προσβάλλοντας την μνήμη των πολιτών, την ακόλουθη ατάκα: «Εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών από τη Χούντα και έζησα τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής μου στην εξορία», και στην συνέχεια ερωτούσε: «γιατί γελάτε κύριοι;»

@ Την επομένη συνέχισε την αμετροέπειά του γράφοντας στο τουϊτερ: «Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τη χθεσινή μου δήλωση στη Βουλή. Σε όσους αποφάσισαν χωρίς γνώση ή χωρίς σεβασμό να χλευάσουν την οικογένειά μου, απαντώ ευθέως»:

@ «Ο πατέρας μου συνελήφθη και φυλακίστηκε από στρατιωτικούς την πρώτη νύχτα του πραξικοπήματος. Όταν γεννήθηκα, η χούντα δεν άφηνε τη μητέρα μου να βγει από το σπίτι της. Γι αυτό και δεν δέχομαι τους εύκολους αφορισμούς και τη διαστρέβλωση της αλήθειας».

@ Εμείς Κούλη μου δεν σε αφορίζουμε. Αφορισμένος είσαι εξ άλλου εκ καταγωγής κάποιον Ιούλη μήνα. Απλά σου θυμίζουμε πως για ένα λάθος ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο ΗΛΙΘΙΟΣ επιμένει!!!

@ Ο Ευάγγελος Αντώναρος για τον αυτοδημιούργητο ηγέτη Κούλη, σχετικά με όσα είπε στη Βουλή έγραψε και αυτός στο τουϊτερ:  «Η αυτογελοιοποίηση είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί…κι ακόμη χειρότερο είναι να μην πάρεις είδηση τι πατάτα έκανες….»

@ Άσχετο: Τελικά όσοι φλούφληδες ήταν στον Παρίσι με διαβατήρια και όχι φυγάδες από την χούντα, σήμερα έχουν απύθμενο θράσος. Γιατί ο μπαμπάς, τους έμαθε, πως τα θρασίμια επιβιώνουν. Ουχί οι σεμνοί αγωνιστές.

@ Προ ημερών ο αυτοδημιούργητος «εν δυνάμει Πρωθυπουργός» έγραψε:   «Δέσμευση. Με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ο νόμος και η τάξη θα επανέλθουν στην Πατρίδα μας»!!!! Αυτά από τον γιό του πρωτεργάτη των Ιουλιανών, όπερ της Αποστασίας, δύο μόλις μέρες μετά την θλιβερή επέτειο. Αἰδώς Κούλη, νῦν ἄρκιον ἤ ἀπολέσθαι.

@ Μετά τον Ιούλη της αποστασίας, τον Σεπτέμβριο, «διαφωνούντες» βουλευτές της Ένωσης Κέντρου ψήφισαν τη νέα κυβέρνηση και πήραν τον τίτλο του αποστάτη. Για να μην αλλάξουν γνώμη μερικοί ορκίστηκαν στα γρήγορα, αξύριστοι και ατημέλητοι, πλήν του πατήρ Μητσοτάκη που, ενημερωμένος γαρ από τον Νόβα,  φρόντισε να είναι φρεσκαδούρα.

@ Αυτή η αποστασία, τότε το 1965, ήταν μόνο η αρχή μιας περιόδου έντονων συγκρούσεων και πολιτικής αστάθειας που οδήγησε τελικά στην επιβολή της δικτατορίας των Συνταγματαρχών τον Απρίλιο του 1967… Αυτή την δέσμευση για νόμο και τάξη επικαλείται ο υιός Κούλης, έχοντας δίπλα τον Βορίδη;

@ Κάποτε είχαμε το Παλάτι με τον άνακτα, την μαμά του την Φρειδερίκη παλιό μέλος και αρχηγός ομάδας της Ναζιστικής νεολαίας στην προπολεμική Γερμανία.

Σήμερα έχουμε την πολιτικοοικονομική ελίτ και τους καναλάρχες αντί για Παλάτι και τους αυτόκλητους πολιτικούς υποστηρικτές του για συνταγματικούς αποστάτες. Να γιατί χαίρετε και χαμογελά ο κόσμος πατέρα.

@ Αμ δε χαίρετε μόνο για τους αποστάτες τότε και τώρα. Χαίρετε πως οι κρατικοδίαιτοι είναι και οι πρώτοι μπαταχτήδες. Ακόμη δεν επέστρεψαν τα 300.000 δάνειο(;) που πήραν για την φυλλάδα τους.

@ Ο θυρεός της οικογένειας εκτός από το καρτάλι που έχει να κάθεται σε μια πυραμίδα με χρήματα, από κάτω γράφει στα γαλλικά: ” L’Etat est moi et aussi par “, (Το κράτος είμαι εγώ και το παρακράτος επίσης)

@ Μέχρι και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως τον πολιτικό που τάχα έφερε την Δημοκρατία στην Ελλάδα, μνημόνευσε ο αμετροεπής αυτοδημιούργητος.

@ Κούλη μου την Δημοκρατία στην Ελλάδα την έφερε ο Περικλής και έκτοτε κατά φύση και παραφύση βίασαν οι νοβογιουνάν πολιτικοί του αυτού φυράματος με την υμετέρα σου εξοχότητα.

@ Μια και προσφάτως είχαμε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, να πούμε πως με διαφορετικό τρόπο την αντιμετώπισε το συνταγματικό(!) τόξο της Ελλάδας.

@ Με αντιπάθεια  και αποστροφή το είδαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ενώ με συμπάθεια η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή. Οι λοιπές δυνάμεις – θεραπαινίδες της επάρατης δεξιάς το είδαν ως …καιρικό φαινόμενο και ο νοών, νοήτω.

@ Το άλλο το ευτράπελο της ΝΔ είναι η δήλωση της ηγεσίας της πως “Καμία εκτροπή δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό ούτε και μπορεί να είναι άλλοθι ρεβανσισμού”. Αυτό σημειώστε το για το ελληνικό «πραξικόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ πριν ένα χρόνο με τον Βαρουφάκη, όπως υποστηρίζει το ίδιο κόμμα.

@ Σε ρόλο πολιτικού σαλτιμπάγκου, η ηγεσία της ΝΔ σε ανακοίνωσή της για την Τουρκία, επισήμανε: «η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής από την ισχύουσα συνταγματική τάξη στην Τουρκία κατεστάλη. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη είχε ο Τουρκικός λαός που επέδειξε ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά».

@ Ισλαμιστές και δημοκρατικά αντανακλαστικά που το είδατε βρε πολιτικά μιράκια  ως συνύπαρξη; Την Αγιά Σοφιά που θέλουν να την κάνουν τζαμί οι ισλαμιστές του Ερντογάν, στα δημοκρατικά αντανακλαστικά του Τουρκικού λαού οφείλεται; Το Κουρδικό, το ίδιο σε αυτά οφείλεται; Θέλετε και να κυβερνήστε.

@ Όταν το «ναι» στην απλή αναλογική το ζητά η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και η Γεννηματά λέει «όχι»,  αυτό είναι η απόλυτη πολιτική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ.

@ Στην συζήτηση, επί του εκλογικού νόμου, Φώφη Γεννηματά δεν κατάφερε ποτέ να εξηγήσει στοιχειωδώς την άρνησή της να στηρίξει την απλή αναλογική. Η λόγος είναι απλός και έχει όνομα: Ευάγγελος Βενιζέλος ο γνωστός βουλιμικός για εξουσία.

@ Εμφανίστηκε μάλιστα ο ευτραφής,  Μητσοτακότερος του Μητσοτάκη, και η επιχείρηση ανασύνταξης και επανένωσης του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα γίνει με τον Ευάγγελο και τις προσωπικές του πολιτικές βεντέτες.

@ Έχουμε και το θολό «Ποτάμι», την θεραπαινίδα της ΝΔ, που εξακολουθεί απλώς να ρέει, χωρίς πυξίδα, με τις σειρήνες του φιλελευθερισμού, να καθοδηγούν τον …λυμένο αρχηγό του.

@ Στ. Θεοδωράκης: «Η δύναμη δεν είναι πια στη σκανδάλη. Η δύναμη είναι στην παλάμη». Άλλη μια ρήση απύθμενης σοφίας από τον Σταύρο. Πώς να μην είναι του αυτού φυράματος με τον Κούλη. Άξιος!

@ Επι της ουσίας η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ήταν η αποτυχία του σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αδυναμία των κομμάτων που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο να αιτιολογήσουν με σοβαρότητα και με σεβασμό στον πολίτη την άρνησή τους. 

@ Για δε την Ευρώπη ο φιλόσοφος Jürgen Habermas προειδοποιεί ότι ο δεξιός λαϊκισμός, σαν του Κούλη, θα ενισχύεται όσο δεν επιτυγχάνεται εμβάθυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και συνεχίζεται η ανισότητα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

@ Η εντύπωση που δημιουργείται εξαιτίας της ανισότητας είναι ότι «η Γερμανία είναι ένας επιφυλακτικός αλλά συνάμα αναίσθητος και ανίκανος δεσπότης που εκμεταλλεύεται και ταυτόχρονα αγνοεί την διαταραγμένη ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη.

@ Αυτό, επισημαίνει ο  Habermas , προκαλεί αίσθημα πικρίας, ιδίως σε άλλα μέλη της ευρωζώνης, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Zeit. Πλην όμως της ελληνικής εθελόδουλης δεξιάς και των οικογενειακών φίλων του Χρυστοφοράκου.

@ Βγήκε ο Τούσκ και είπε πως όλοι είμαστε Μόναχο για να μη πει Μοναχοί. Πριν ήμασταν je suis Charlie , μετά Βέλγοι, Γάλλοι, Νικαίoι και όπως πάμε με τον ISIS κάθε μήνα θα είμαστε και κάτι πέρα από το παγιδευμένοι μεταξύ ισλαμικού μίσους και ξενοφοβικής ακροδεξιάς.

9-3@ Το πραξικόπημα απέτυχε. Ο Ερντογάν πέτυχε. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και χειρότερο… Από κάθε έννοια!

@ Το χρονικό καταγράφεται ως ακολούθως: Παρασκευή 15 Ιουλίου: 16:00    O Aρχηγός της MIT Χακάν Φιντάν μαθαίνει την πληροφορία για επικείμενο πραξικόπημα και αμέσως ενημερώνει το Γενικό Επιτελείο.  16:30   Γίνεται σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ τον Αρχηγό Χερσαίων Δυνάμεων Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Γιασάρ Γκιουλέρ και τον Υπαρχηγό της ΜΙΤ
@ Στις 17:45 O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκδίδει αυστηρές διαταγές για την ανάσχεση του επικείμενου πραξικοπήματος, ωστόσο οι γκιουλενιστές στρατιωτικοί δεν μεταδίδουν την διαταγή στις στρατιωτικές μονάδες.  18: 00 Αφιξη του Αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν στο Γενικό Επιτελείο.
@ 20:00   Oı «Γκιουλενιστές» ή «Κεμαλικοί» στρατιωτικοί καταλαμβάνουν το Γενικό Επιτελείο και εξαναγκάζουν διά της βίας τον Α/ΓΕΕΘΑ να υπογράψει την διακήρυξή τους.

erdogan1_539_355@ Το απόλυτα περίεργο; Ο αρχηγός της ΜΙΤ Φιντάν, που ήξερε για το πραξικόπημα στις 16:00 ,είναι άνθρωπος του Ερντογάν. Παρ’ όλα αυτά στις 20:00 ο Ερντογάν μαθαίνει για την απόπειρα πραξικοπήματος.  (Ωστόσο αργότερα στην συνέντευξή του στο CNN Turk ο Ερντογάν δήλωσε ότι έμαθε για το πραξικόπημα στις 22:00). Που είναι η αλήθεια;

@ H τουρκική εφημερίδα Cumhurıyet θέτει τα παρακάτω ερωτήματα: 1) Eίναι πολύ περίεργο να γνωρίζει για επικείμενο πραξικόπημα ο Αρχηγός της MIT και οι ανώτατοι Επιτελείς του Γενικού Επιτελείου απο τις 16:00  και να μην το γνωρίζει ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός μαριονέτα  Γιλντιρίμ; Γιατί δεν τους ειδοποίησε ο αρχηγός Φιντάν της ΜΙΤ;

@ Γιατί όταν –στις 20:00 κατά δήλωσή του στο CNN Turk– o τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έμαθε για το πραξικόπημα δεν ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την ασφάλειά του;

@ Για ποιό λόγο ο Φιντάν συζήτησε το θέμα πραξικοπήματος με τους Ανώτατους Επιτελείς, παρά τον υπαρκτό κίνδυνο κάποιοι απο αυτούς να ήταν με την πλευρά των πραξικοπηματιών;

@ Γιατί παρά τις διαταγές του Γενικού Επιτελείου (17:45) για την ανάσχεση του πραξικοπήματος, οι Aρχηγοί Οπλων βρίσκονταν ώρες μετά σε γαμήλιες δεξιώσεις και διακοπές;

@ O νάνος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έμαθε για τις εξελίξεις ευρισκόμενος σπίτι του στην Τούζλα, και πολλοί υπουργοί ευρισκόμενοι σε δείπνο σε εστιατόριο στην Σαμσούντα. Γιατί κανείς δεν τους ειδοποίησε έγκαιρα;

  • Πατερούλη Στάλιν τελικά τι πραξικόπημα ήταν;
  • Το αποτυχημένο παιδί μου ή του Ερντογάν; Του Ερντογάν είναι και το σκληρότερο και ξυπνήστε τον Κοτζιά. Κάτι παίζει ο Ταγίπης γεωστρατηγικά και ενεργιακά με Ρωσία και Ιράν.