Beach volley στα Σέρρας; Ναι! … Beach volley στην πόλη των Σερρών!!!

Beach volley στα Σέρρας; Ναι! … Beach volley στην πόλη των Σερρών!!!

Οσο κι αν φαντάζει … απίθανο, μιας και ο νομός Σερρών δεν φημίζεται για τις ..παραλίες του, (δυο όλες κι’ όλες ) και η πόλη των Σερρών απέχει περισσότερο από 70 χλμ από την κοντινότερη ακτή, εν τούτοις υπάρχει γήπεδο beach volley στην καρδιά της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, στο ξενοδοχείο Elpida resort.

Η δημιουργία του οφείλεται, αρχικά στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Χρήστο Κωνσταντινίδη, που παραχώρησε το χώρο, αλλά περισσότερο στα αδέλφια Αλεξανδρίδη.

Ο Χάρης και ο Δημήτρης, βάζοντας προσωπική δουλειά και τον εξοπλισμό, δημιούργησαν και συντηρούν το γήπεδο beach volley, (ενώ υπάρχει χώρος και για δεύτερο), όπου προπονούνται σχεδόν καθημερινά.

Ο Χάρης είναι φοιτητής στο Οικονομικό τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ο Δημήτρης είναι ασκούμενος Δικηγόρος.

Ο anexartitos.gr τους συνάντησε στον χώρο που έχουν διαμορφώσει στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elpida Resort. Μας μίλησαν για την αγάπη τους για το beach volley και τα σχέδιά τους για συμμετοχή σε τουρνουά, που ξεκινούν αυτή την εποχή να διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Συμμετοχή σε τουρνουά

Η αρχή γίνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4/5 Μαΐου στην Καρδία Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετάσχουν για δεύτερη χρονιά, στα 5 συνεχόμενα τουρνουά που διοργανώνει το Avant Garde Sport Club.

Ηδη από τη περσινή συμμετοχή τους στα 2 από τα 5 τουρνουά έχουν βαθμολογία που τους κατατάσσει στην 50η θέση ανάμεσα σε 82 αθλητές.

Όπως μας είπαν το beach volley αποτελεί ιδανική επιλογή για κάποιον που ασχολείται ήδη με το βόλεϊ, καθώς του προσφέρει συνεχή επαφή και εκγύμναση, όταν σταματούν οι αγώνες του «απλού» βόλεϊ.

Στα σχέδιά τους είναι η αναζήτηση σπόνσορα, ώστε να καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής στους αγώνες, αλλά και τα έξοδα συντήρησης των υποδομών στο γήπεδο.

Ιστορία του Beach Volleyball και προοπτικές

Το Beach Volleyball έχει φθάσει σε τόσο ψηλά σημεία δημοτικότητας ώστε να συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και να αποτελεί αυτή την στιγμή ένα από τα πιο δημοφιλή Ολυμπιακά αθλήματα.

Ο William Morgan, επινόησε το Βόλεϊμπολ το 1895, ενώ ο Paul Johnson, ήταν αυτός που έπαιξε τον πρώτο αγώνα με ομάδες των δυο αθλητών η κάθε μια, στην παραλία της Santa Monica Το 1930.

Ο Paul Johnson  «βαρέθηκε», όπως αναφέρεται, να περιμένει περισσότερους αθλητές να εμφανισθούν και αποφάσισε μαζί με άλλους τρεις συναθλητές του να δοκιμάσουν έναν αγώνα πρώτα στο 1⁄4 ενός κανονικού γηπέδου, μετά στο μισό και τελικά σε ολόκληρο γήπεδο.

Το Beach Volleyball είναι ένα ξεχωριστό άθλημα που καταφέρνει να συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία όπως ψηλό αθλητικό επίπεδο και ξεχωριστές συνθήκες διεξαγωγής. Το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου (και τελευταία τα ιστορικά κέντρα γνωστών πόλεων) και έχει μια ατμόσφαιρα όπου κυριαρχούν η μουσική και οι έντονοι ρυθμοί δίνουν ιδιαίτερη αίσθηση σε όσους το παρακολουθούν.

Παράλληλα, ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας των αγωνιζομένων συμπληρώνει την εικόνα αυτού του συναρπαστικού αθλήματος που έχει εκτοξευθεί στις ψηλότερες θέσεις προβολής, ιδιαίτερα μετά από την παρουσία του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Το Beach Volleyball στην Ολυμπιακή του μορφή, παίζεται με ομάδες των 2 αθλητών / αθλητριών στην κάθε μια και σε γήπεδο που έχει διαστάσεις 8 μ. Χ 8 μ. για κάθε ομάδα.

Με τις επαγγελματικά οργανωμένες προσπάθειες της ∆ιεθνούς Ομοσπονδίας  Πετοσφαίρισης (F.I.V.B.), οι εκδηλώσεις Beach Volleyball συγκαταλέγονται πλέον στις πιο πρότυπα οργανωμένες διοργανώσεις με χιλιάδες θεατές να τις παρακολουθούν και να προβάλλονται από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς οργανισμούς.

Πληροφορίες επικοινωνία με τους Αφούς Αλεξανδρίδη

Φωτορεπορτάζ από την προπόνηση

 

Advertisements