Χαυλιόδοντας 2,80μ ανακαλύφθηκε στη Νιγρίτα

Χαυλιόδοντας 2,80μ ανακαλύφθηκε στη Νιγρίτα

Ένα παλαιοντολογικό εύρημα έφερε στο φως η σκαπάνη του Αθανάσιου Αθανασίου, Παλαιοντολόγου του υπουργείου Πολιτισμού, στην περιοχή Κρυονέρι της Νιγρίτας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Αθανασίου, πρόκειται για  το απολίθωμα ενός προβοσκιδοτού ζώου, συγγενή του σημερινού ελέφαντα που έζησε πριν από 3 με 4 εκατομμύρια χρόνια.

elefantes2Μέχρι τώρα έχει βρεθεί ένας χαυλιόδοντας 2 μέτρων και 80 εκατοστών, όχι σε καλή κατάσταση, λόγω των κατολισθήσεων στην περιοχή, και διάφορα μικρότερα κομμάτια του σώματος και μέρος του κρανίου του,  ενώ οι ανασκαφές συνεχίζονται.

χαυλιόδοντας-Νιγρίτα-02Από τα ευρήματα συμπεραίνεται ότι η περιοχή καλύπτονταν από δάση.  Τα ευρήματα έχουν σταλεί στην Αθήνα για λεπτομερή εξέταση και συντήρηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα , σημείωσε πως ο Δήμος παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στο ανασκαφικό έργο του κ.Αθανασίου, για την αποκάλυψη των ευρημάτων και την συνέχιση των ανασκαφών, ενώ αναμένει την επίσημη έκθεση, προκειμένου να ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας.