Χιλιάδες κόσμου στο Ρούπελ για την αναβίωση της μάχης των οχυρών (φωτος)

Χιλιάδες κόσμου στο Ρούπελ για την αναβίωση της μάχης των οχυρών (φωτος)

Η ιστορική αναβίωση της μάχης των οχυρών στο Ρούπελ  πραγματοποιήθηκε και φέτος με πρωτοφανή επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου, που συνέρρευσαν το πρωί της Κυριακής 14/5 στην τοποθεσία του οχυρού.

Μοναδικές στιγμές

Οι θεατές έζησαν μοναδικές στιγμές καθώς η αναπαράσταση της μάχης των οχυρών θύμιζε μια θεατρική σκηνή σε πραγματική κλίμακα, όπου εκτυλισσόταν τα γεγονότα του 1941 κατά την εισβολή των Γερμανών και την ηρωϊκή αντίσταση των Ελλήνων υπερασπιστών των συνόρων

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές όσο και στους συμμετέχοντες των ομάδων αναβίωσης για το άψογο αποτέλεσμα που παρουσίασαν.

Αμέριστη στήριξη στις εκδηλώσεις δηλώνει η ΥΜΑΘ  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε  στις εκδηλώσεις του Διημέρου Ιστορικών Αναβιώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Σιντικής στα Οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η Υφυπουργός χαιρέτισε τους πολυάριθμους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες και δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στη διοργάνωση.

Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

Η αναβίωση των ιστορικών γεγονότων αυτού του διημέρου δημιουργεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πλαίσιο ιστορικών και τουριστικών αναφορών.

Με βιωματικό τρόπο οι νέοι μας λαμβάνουν το μήνυμα της μεγάλης σημασίας που έχει η προστασία της ιστορικής μνήμης μας.

Ευχαριστώ όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες που βοηθούν σ’ αυτή την προσπάθεια, προσθέτοντας επίσης στην προώθηση του ιστορικού τουρισμού στο νομό Σερρών, όπως και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Πάνο Καμμένο που μοιράζονται μαζί μας την αγάπη μας για την Ελλάδα και στηρίζουν έμπρακτα τις προσπάθειες μας να αναδείξουμε την Ιστορία και την Πατρίδα μας.