Χιλιάδες παρακολούθησαν την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ!

Χιλιάδες παρακολούθησαν την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ!

Παρουσία χιλιάδων κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12/5 οι εκδηλώσεις αναβίωσης της ένδοξης Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ στο ομώνυμο οχυρό.

Η αερολέσχη Σερρών συνέδραμε με τα αεροσκάφη της στην αναπαράσταση της μάχης, ενώ πριν την εκδήλωση, αλεξιπτωτιστής πραγματοποίησε εντυπωσιακή πτώση από αεροσκάφος της λέσχης με την Ελληνική σημαία.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε το μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στην Ιστορία, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Σιντικής Σερρών, με τίτλο «Ρούπελ 1941 – Η Αναβίωση».

Μετά την ολοκλήρωση της αναπαράστασης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Στον ιστορικό αυτό τόπο φάνηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων, που έδωσαν τη μάχη και τη ζωή τους, για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη. Σήμερα, εμείς οι νέοι Έλληνες αναγκαζόμαστε και οφείλουμε να δώσουμε μια άλλη μάχη. Τη μάχη επιχειρημάτων για τη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας. Μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε και εντός και εκτός Ελλάδας. Τη μάχη για να καταλάβουν όλοι ότι κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ότι το όνομα και η ψυχή μας δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Ως Περιφέρεια θα στηρίζουμε πάντα τους θεσμούς και τις εκδηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια και τη μοναδικότητα του τόπου μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη μεγάλη θυσία στο Ρούπελ και ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ όσους έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ισχυρή». 

Διαμαρτυρίες για την οργάνωση

Η μεγάλη συρροή του κόσμου είχε ως αποτέλεσμα και τις διαμαρτυρίες, για την οργάνωση, καθώς πολλοί αναγκάστηκαν να ανέβουν με τα πόδια από την Εθνική οδό μέχρι τον χώρο της εκδήλωσης, καθώς τα δύο λεωφορεία που είχε διαθέσει ο Δήμος Σιντικής για την μεταφορά των θεατών, αποδείχθηκαν πως δεν έφταναν για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες κόσμου (περίπου 10.000 εκτιμά ο Δήμος τους θεατές) που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

 

Advertisements

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.