Χιόνια στα ορεινά του ν.Σερρών, βροχή στην πόλη

Χιόνια στα ορεινά του ν.Σερρών, βροχή στην πόλη

Σερρες-Πλατεία ΕλευθερίαςΣτα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά του ν.Σερρών το Σάββατο καθώς από την Παρασκευή το βράδυ βρέχει συνεχώς στα πεδινά, ενώ στα ορεινά χιονίζει. Στην πόλη των Σερρών έβρεχε καταρρακτωδώς τις πρωϊνές ώρες στη συνέχεια μετά τις 11.00 σταμάτησε να βρέχει ή ψιλοέβρεχε κατά διαστήματα. Πάντως η είδηση που μεταδίδεται στα πανελλήνια ΜΜΕ για χιόνι και μάλιστα πυκνό μέσα στην πόλη δεν ισχύει!

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται επί ποδός, σε μία προσπάθεια να διατηρηθούν «ανοιχτοί» όλοι οι δρόμοι του νομού που οδηγουν σε ορεινά χωριά.

Στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών βρίσκονται οι επαρχιακοί δρόμοι Σερρών – Ορεινής και Σερρών – Βροντούς, ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες, αλλά και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ορεινών χωριών της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες Γιώργος Καραγιαννίδης, «μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι σε ετοιμότητα».

Λαϊλιάς -7-3-2015-χιονιΣτο χιονοδρομικό κεντρο του Λαϊλιά το χιονι είναι σε ύψος 20 εκ. (φωτο)