«Το Χωριό των Ζώων» και η λίμνη Κερκίνη μέσα από τα μάτια των μικρών ζωγράφων της Ηράκλειας

«Το Χωριό των Ζώων» και η λίμνη Κερκίνη μέσα από τα μάτια των μικρών ζωγράφων της Ηράκλειας

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηράκλειας η Παιδική έκθεση ζωγραφικής και η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου με τίτλο «Το Χωριό των Ζώων», από τους μικρούς μαθητές του Εικαστικού Συλλόγου «Το Κύτταρο» Δήμου Ηράκλειας.

Οι μικροί ζωγράφοι εργάστηκαν με κοινό θέμα το οικοσύστημα της λίμνης Κερκίνης και πλαισίωσαν τις ζωγραφιές τους με ανάλογες ιστορίες.

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής

  • Αντωνίου Δήμητρα, Ατλάση Καρυοφυλλιά, Ζηνολίδου Αθηνά, Ζηνολίδου Ευαγγελία, Ζωίδου Μαρία, Ιωάννου Σωτηρία, Καραπαναγιώτου Γεωργία, Καρασερίδου Νάσια, Κούκου Βαλεντίνα, Λαζαρίδου Βασιλική, Μανταρλή Ευαγγελία, Μαξιμιάδης Μιχάλης, Μαξιμιάδου Φανή, Μαρτίνη Πετρούλα, Σαμαράς Χρήστος, Σαμαρά Ευαγγελία, Φωτιάδης Φώτης – με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του δασκάλου κ. Νάτσου Γιώργου, έδωσαν χρώμα και κίνηση στο οικοσύστημα της λίμνης Κερκίνης και με το λόγο – ιστοριούλες τους – έδωσαν πνοή στις σκέψεις, τα όνειρα και την παιδική φαντασία τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης. Στη συνέχεια οι μαθητές του εργαστηρίου παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τις φετινές δημιουργίες τους, με την ανάγνωση των δικών τους ιστοριών και με παράλληλη βιντεοπροβολή των ζωγραφιών τους.