Χωρίς να έχουν καταγραφεί, 110 νέοι πρόσφυγες στον καταυλισμό των Σερρών

Χωρίς να έχουν καταγραφεί, 110 νέοι πρόσφυγες στον καταυλισμό των Σερρών

Οι αλληλέγυοι των Σερρών καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους πως τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στον καταυλισμό προσφύγων στο πρώην ΚΕΓΕ 110 νέοι πρόσφυγες οι οποίοι δεν εχουν καταγραφεί επίσημα από τις αρχές με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται σίτιση αλλά και…στέγαση στα άδεια κοντέινερ.

Την φροντίδα τους ανέλαβαν οι διαμένοντες πρόσφυγες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Σερρών για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της στην πολιτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αλληλέγγυων πολιτών αναφέρει

Τις τελευταίες μέρες έχουν φθάσει στον καταυλισμό των προσφύγων (πρώην ΚΕΓΕ Σερρών) 110 νέοι πρόσφυγες,  οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Από την πρώτη μέρα της άφιξής τους μέχρι και σήμερα δεν έχουν επίσημα καταγραφεί απ’ τις αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται χρήματα για τη σίτισή τους αλλά ούτε και στέγαση στα κοντέινερ.

Η φροντίδα των νέων προσφύγων έχει γίνει υπόθεση των ήδη εγκατεστημένων, οι οποίοι τους εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν στο χώρο του καταυλισμού 14 άδεια κοντέινερ!

Οι ευθύνες για την παραπάνω κατάσταση βαραίνουν την πολιτεία. Αποτελεί κοροϊδία και πρόκληση ο πρωθυπουργός της χώρας να κλείνει συμφωνίες με το Τραμπ για αγορά νέου πολεμικού εξοπλισμού, εμπλέκοντας περαιτέρω την Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να δώσει τα απαραίτητα έγγραφα στους πρόσφυγες για την εξασφάλιση στέγασης και σίτισης και δημιουργεί επιπλέον εμπόδια στην επανένωση των προσφύγων με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

  • Απαιτούμε την άμεση καταγραφή των νέων προσφύγων στον καταυλισμό των Σερρών έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν!
  • Η φιλοξενία και η φροντίδα που προσφέρουν οι πρόσφυγες στις νέες οικογένειες αποτελεί παράδειγμα αληθινής αλληλεγγύης και στήριξης.

Έκκληση για τρόφιμα

Καλούμε κάθε Σερραίο και Σερραία, όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την ΕΛΜΕ Σερρών, τον διδασκαλικό Σύλλογο “Εμμανουήλ Παπά”, κάθε Σωματείο και Συνδικάτο εργαζομένων της πόλης αλλά και όλους του μαζικούς φορείς να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τους πρόσφυγες συγκεντρώνοντας:

Τρόφιμα

  • Ηλιέλαιο
  • Όσπρια
  • Αλεύρι
  • Γάλα μακράς διαρκείας

[Παρακαλούνται οι συσκευασίες να είναι του ενός κιλού].

Η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει στον χώρο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες στο Δημοτικό γήπεδο για αυτή την εβδομάδα,  Δευτέρα στις 18.00-20.00 μμ, Τρίτη στις 10.00-13.00 μμ και 18.00-20.00 μμ, Τετάρτη 10.00-13.00 μμ  και 18.00-21.00 μμ και Παρασκευή 10.00-13.00 πμ.

Για πληροφορίες: τηλ. 6949772273 και 6955376115

email: serressolidarity@gmail.com

facebook: solidarityserres