Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση των Σερραίων αγροτών με τον Μαξ. Χαρακόπουλο

Χαρακοπουλος_σερραίοι αγρότεςΟ Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση, κατόπιν αιτήματός τους, με αγρότες από τις Σέρρες. Οι αγρότες έθεσαν υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού γενικότερα προβλήματα του αγροτικού χώρου αλλά και ειδικότερα της περιοχής των Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο  κ. Χαρακόπουλος τους ενημέρωσε για  τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση  για τη στήριξη της αγροτικής  παραγωγής και του αγροτικού  εισοδήματος στα αυστηρά πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι κκ: Στέργιος Λίτος, Αστέριος Χύτας, Θωμάς Φούρφουρας και Ανδρέας Χύτας.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα εξετάσουν την Τρίτη σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 28 μπλόκα οι αγρότες, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί τους, αφού δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. 

Οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας «ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αύριο στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας».

Συζητούν και αποχωρήσεις

Πάντως, οι αγρότες που συντάσσονται με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο φαίνονται ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις και, όπως ανέφεραν στο ΑΜΠΕ, έχουν αποφασίσει τη σταδιακή αποχώρησή τους από σήμερα κιόλας, με αποκορύφωμα την Τετάρτη, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις και των άλλων συναδέλφων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλία, οι αγρότες παραμένουν και σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπως και αυτοί στη Χαλκηδόνα, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Στις Σέρρες, οι αγρότες του μπλόκου στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνάντηση της Αθήνας, ενώ οι συνάδελφοί τους από τα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, ξεκινούν από σήμερα τη σταδιακή αποχώρησή τους. Παραμένει το μπλόκο και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιακά να αποχωρούν από τα μπλόκα, τα οποία ωστόσο δεν προτίθενται να “εγκαταλείψουν” εξολοκλήρου, έως ότου, όπως λένε, να δουν τι θα γίνει με τη συνάντηση που θα έχουν οι συνάδελφοί τους, σήμερα, στην Αθήνα.

Τα μπλόκα σε Δράμα και Καβάλα, έστω και αποδυναμωμένα, είναι στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες ξεκίνησαν την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης και στο τελωνείο των Κήπων.