Χωρίς προβλήματα πέρασε το κύμα χιονιά από τις Σέρρες

Χωρίς προβλήματα πέρασε το κύμα χιονιά από τις Σέρρες

χιονι-εκχιονιστικαΧωρίς προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες πέρασε το κύμα χιονιά από τις Σέρρες, το πρωί της Δευτέρας (9/2). Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν σε χωριά του Παγγαίου, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα κυρίως για προληπτικούς λόγους.
Στην πολη των Σερρών άρχισε να χιονίζει στις 8.00 το πρωί, αλλά σε σε μια ώρα σταμάτησε και λιγο αργότερα εμφανίστηκαν και οι πρώτες ηλιαχτίδες. Το κρύο βεβαία παραμένει τσουχτερό και σύμφωνα με την ΕΜΥ για τις δυο προσεχείς ημέρες θα επικρατεί ψυχος σε όλο το νομό με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει από την Τετάρτη το μεσημέρι.
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών για την αντιμετώπιση τυχον προβλημάτων, σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση της Π.Ε. Ήδη από το πρωί είχαν σταλεί εκχιονιστικά μηχανήματα όπου είχει κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα .
Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν στα σημεία :
-Κορμίστα – Μονή Εικοσιφοίνισσας
-Κόμβος Παλαιοκώμης – Πρώτη – Ροδολίβος- Όρια Νομού Δράμας
-Θερμά- Λαγκάδι

Επιπλέον ακόμη δύο μηχανήματα κάλυψαν τις περιοχές Αχλαδοχώρι-Καρυδοχώρι και Κεφαλοχώρι αντιστοίχως, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα εκχιονιστικό μηχάνημα βρίσκεται στο δρόμο Ελαιώνα-Άνω Βροντούς.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έχει σταλεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αναμένεται ύφεση των φαινομένων μέχρι το απόγευμα. Ωστόσο, έως τότε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Παράλληλα συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.