Χρ.Μέγκλας: Προτάσεις για το σερραϊκό επιχειρείν στη συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Χρ.Μέγκλας: Προτάσεις για το σερραϊκό επιχειρείν στη συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη ζοφερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο νομός Σερρών περιέγραψε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Μέγκλας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την συνάντηση που είχαν μαζί του οι πρόεδροι του Επιμελητηρίων της χώρας, την περασμένη Τρίτη (10/7).

Σειρά προτάσεων

Ταυτόχρονα κατέθεσε  σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Περιγράφοντας την κατάσταση του νομού, υπογράμμισε την οικονομική ζημία που υπέστη από το 2008 και μετά, εστιάζοντας στο λουκέτο που έβαλαν 8.500 επιχειρήσεις.

Ζήτησε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη μείωση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας, πρότεινε τη δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής για την υποδοχή νέων επενδυτών, σημειώνοντας, πως αυτή θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ προέτρεψε να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, να δημιουργηθεί αγροτικό τμήμα στα Επιμελητήρια, να ενισχυθεί το band name των προϊόντων.

Ζήτησε, ακόμα, να έχουν λόγο τα Επιμελητήρια στον σχεδιασμό του Αναπτυξιακού Νόμου. Αναγκαία έκρινε την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ αλλά και την εκπόνηση ενός ισχυρού σχεδίου το οποίο θα αποτρέπει τους νέους να ξενιτευτούν και να μένουν στον τόπο τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό και επανέλαβε τις προτάσεις της ΝΔ και τα μέτρα που θα λάβει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ζήτησε από τους προέδρους να του στείλουν τις σημαντικότερες προτάσεις τους, αλλά και το σημαντικότερο έργο υποδομής που κατά την άποψή τους πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα.