Χρειάστηκε η παρέμβαση Βορίδη για το 8χρονο κοριτσάκι από τις Σέρρες, με όγκο στον εγκέφαλο, να ταξιδέψει στη Γερμανία για την επέμβαση

αγγελούδι-Σέρρες-βοήθειαΥπογράφηκε, στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, η απόφαση που εγκρίνει τα έξοδα μεταφοράς, νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης στην κλινική του Ανόβερου του 8χρονου κοριτσιού από τις Σέρρες, στο οποίο διαγνώστηκε προσφάτως όγκος στον εγκέφαλο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση των ιατρών της Α’ ΝΡΧ Κλινικής του ΑΠΘ, για την ολική αφαίρεση του όγκου απαιτείται η άμεση μετάβαση της ασθενούς σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο που εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας. Το κόστος για τη νοσηλεία και τη χειρουργική επέμβαση ύψους 70.000 ευρώ ήταν απαγορευτικό για τους γονείς της μικρής που είναι άνεργοι.

Ο Σύλλογος, Σερραίες Μανούλες καθώς και οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Hondos Center της πόλης, βλέποντας την κατάσταση, ξεκίνησαν εκστρατεία ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και να βοηθηθεί οικονομικά η 8χρονη.

Στο άκουσμα της είδησης πολλοί Σερραίοι ανταποκρίθηκαν οικονομικά, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, οι «Πελαργοί», επίσημοι φίλοι της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης, επιχειρηματίες, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εργαζόμενοι σε καταστήματα Hondos Center από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν να συγκεντρωθούν 44.000 ευρώ από τις καταθέσεις στον λογαριασμό που ανοίχθηκε στην Eurobank αλλά και από το ταμείο εντός του καταστήματος Hondos Center στις Σέρρες.

Μετά από τη λύση που δόθηκε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο η οικογένεια της 8χρονης ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο λογαριασμός στην Eurobank.