Χρήσιμα είδη για την φροντίδα του κήπου

Χρήσιμα είδη για την φροντίδα του κήπου

Ο κήπος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού μιας οικίας και η χρήση του τις ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι συνήθως πιο συχνή κι από τις εξόδους μας σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης! Το θέμα είναι όμως ότι αν θέλουμε να απολαμβάνουμε ουσιαστικά τις ώρες μας σε αυτό το μικρό κομμάτι φυσικού κόσμου που μας άφησε η πόλη να διατηρήσουμε, θα πρέπει να το φροντίζουμε με μεγάλη επιμέλεια.

Ο κήπος είναι ένας έμβιος οργανισμός από μόνος του! Αυτό σημαίνει ότι όπως θα ταΐζατε και θα δίνατε νερό στο κατοικίδιό σας για να επιζήσει το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για τα λουλούδια, τους θάμνους τα δέντρα και όλα τα υπόλοιπα φυτά που ζουν στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού σας, τον κήπο! Μερικά απαραίτητα εργαλεία για να τα καταφέρετε είναι τα χλοοκοπτικά, τα χορτοκοπτικά, τα θαμνοκοπτικά και τα αλυσοπρίονα. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Χλοοκοπτικά μηχανήματα

Εάν έχετε γκαζόν…. Σας ζηλεύουμε! Έχετε φυσική δροσιά που ευνοεί ακόμη περισσότερο την χαλάρωσή σας, ιδιαίτερα κατά τος καλοκαιρινούς μήνες! Εάν θέλετε όμως να το διατηρήσετε και να το προφυλάξετε από την ξηρασία, θα πρέπει να το κόβετε τακτικά! Οι πάνω άκρες του γκαζόν ξεραίνονται με την πάροδο του χρόνου κι αυτή η ξηρασία σιγά σιγά κατεβαίνει προς την ρίζα. Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο να έχετε εκτός από τα υπόλοιπα εργαλεία, χλοοκοπτικά μηχανήματα για την φροντίδα του γκαζόν. Καλό είναι να κουρεύετε το γκαζόν μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, κι ευχόμαστε τα τετραγωνικά σας να είναι λίγα γιατί η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία είναι λίγο κουραστική.

Φυτικά Λιπάσματα

Τα λουλούδια όσο τα ποτίζεται και φροντίζεται να αφαιρείτε τα αγριόχορτα από την γλάστρα ανθίζουν και ανοίγουν τα πολύχρωμα μπουμπούκια τους, όμως η ρύπανση που υπάρχει στον αέρα αλλά και οι αλλοπρόσαλλες κλιματικές συνθήκες δεν ευνοούν την φωτοσύνθεσή τους. Συμπληρωματικά λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φυτικό λίπασμα για να τα βοηθήσετε να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Προσοχή όμως στην αγορά σας! Αποφύγετε τα ανώνυμα προϊόντα γιατί μπορεί να προξενήσετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Θαμνοκοπτικά μηχανήματα

Η φροντίδα των θάμνων συνεπάγεται και τάξη στον κήπο σας. Εάν δεν φροντίζετε να κόβετε τακτικά τα κλαδιά που εξέχουν δεν θα αργήσει ο θάμνος σας να διογκωθεί και να σας κλείσει όλο το χώρο! Χρησιμοποιήστε θαμνοκοπτικά μηχανήματα για την φροντίδα του κήπου με τα οποία μάλιστα εάν «πιάνει το χέρι σας» μπορείτε να αποδώσετε ιδιαίτερα σχήματα στην μορφή των θάμνων!