Χρήσιμα tips για να επιλέξετε πόρτες ασφαλείας και εσωτερικές πόρτες!

Χρήσιμα tips για να επιλέξετε πόρτες ασφαλείας και εσωτερικές πόρτες!

Η επιλογή μιας πόρτας ασφαλείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το στιλ και η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι ένας από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες. Ωστόσο, είναι δύσκολο να βρείτε μια πόρτα ασφαλείας η οποία ταιριάζει απόλυτα με την διακόσμηση της οικείας σας. Ξύλινες πόρτες μπορούν να βαφτούν ώστε να ταιριάζουν με το χώρο σας, ωστόσο δεν είναι ασφαλής επιλογή. Εμείς σας παραθέτουμε κάποια κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την ιδανική πόρτα ασφαλείας.

 • Το στιλ και η διακόσμηση του χώρου σας.
 • Το υλικό της πόρτας.
 • Το κόστος.
 • Η τοποθέτηση.

 1. Το είδος της πόρτας.

Οι πόρτες ασφαλείας μπορούν να κατασκευαστούν από ποικίλα υλικά όπως ξύλο, ατσάλι και αλουμίνιο. Οι ξύλινες πόρτες φυσικά και χαρίζουν μια διαφορετική ομορφιά στο χώρο σας, οι μεταλλικές πόρτες ωστόσο είναι περισσότερο ασφαλείς. Βέβαια, με μια μεταλλική πόρτα «προκαλείτε» τους κλέφτες, ότι μέσα στην οικεία σας κρύβετε προσωπικά αντικείμενα μεγάλης αξίας, τα οποία θέλετε να προφυλάξετε.

 1. Παροχές.

Όσο εντυπωσιακή και αν είναι η πόρτα ασφαλείας που έχετε επιλέξει πρέπει να λάβετε υπόψιν κατά τη διάρκεια της επιλογής σας αν η πόρτα που έχετε επιλέξει μπορεί να «ενσωματώσει», άλλες κλειδαριές ασφαλείας.

 1. Τοποθέτηση.

Έπειτα, καλό είναι να αναλογιστείτε και την τοποθέτηση της πόρτας. Πολλοί μπορεί να είναι σε θέση να την τοποθετήσουν μόνοι τους, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα. Άλλοι προτιμούν έναν έμπειρο τεχνίτη, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τοποθετήσει την πόρτα ασφαλείας που έχετε επιλέξει.

 1. Κόστος.

Το κόστος είναι μια βασική παράμετρος στην επιλογή σας. Έχοντας ένα συγκεκριμένο budget μπορείτε να επιλέξετε και τα ειδικά χαρακτηριστικά της πόρτας. Για παράδειγμα άλλο κόστος έχει μια ατσάλινη πόρτα ασφαλείας, με πολύπλοκο σύστημα κλειδώματος και άλλο μια ξύλινη με την κλασική κλειδαριά ασφαλείας.

Αναφορικά με τις εσωτερικές πόρτες, εκτός από το λειτουργικό τους χαρακτήρα, έχουν και διακοσμητικό ρόλο, για αυτό άλλωστε και στα περισσότερα περιοδικά διακόσμησης προβάλλονται με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Βασικά κριτήρια για την επιλογή μιας εσωτερική πόρτας είναι το στιλ, η κίνηση και ο ήχος που κάνει.

Ωστόσο αν είστε μπερδεμένοι και δεν ξέρετε τι στιλ να διαλέξετε εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο εντυπωσιακές εσωτερικές πόρτες:

 • Συρόμενες.

syromenes1

 • Πάνελ πόρτες.

 • Γαλλικές πόρτες.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Paldoor (paldoor.gr)  για τις παραπάνω πληροφορίες και συμβουλές.