Χρήσιμες συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα στην αποτρίχωση

Χρήσιμες συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα στην αποτρίχωση

Οι προσωρινές μέθοδοι αποτρίχωσης σάς έχουν εξαντλήσει, καθώς απαιτούν να αφιερώνετε αρκετό χρόνο. Γι αυτό σκέφτεστε να απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα με μεθόδους που προσφέρουν οριστική λύση.

Οι μέθοδοι αποτρίχωσης με IPL ή με Laser αποτελούν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους μείωσης και απομάκρυνσης της τριχοφυΐας, οι οποίες προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα, με ανώδυνο τρόπο.

Δείτε στη συνέχεια τι μπορείτε να κάνετε πριν από τις θεραπείες αποτρίχωσης ώστε η το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει απόλυτα τις απαιτήσεις σας.

  1. Συνεννοηθείτε με την αισθητικό που θα σας κάνει την αποτρίχωση και απλώστε μια κρέμα που μουδιάζει το δέρμα, τρία τέταρτα πριν την εφαρμογή laser. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από το φαρμακείο ή ζητήστε από την ειδικό να πάτε  λίγο νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού.
  2. Καλύτερα είναι να αποφύγετε την απολέπιση και την επάλειψη λιπαρών ενυδατικών λοσιόν ένα εικοσιτετράωρο πριν από την αποτρίχωση. Μπορεί οι τρίχες να γίνονται πιο απαλές, αλλά ο πόνος είναι αυξημένος λόγω των ανοιχτών πόρων.
  3. Αποφύγετε την αποτρίχωση μία εβδομάδα πριν από την περίοδο σας, καθώς το δέρμα γίνεται υπερευαίσθητο στον πόνο. Φροντίστε ωστόσο να προγραμματίσετε την αποτρίχωση για μια ή δύο εβδομάδες αργότερα.
  4. Καταναλώστε ένα παυσίπονο μία ώρα πριν από την αποτρίχωση. Θα καταφέρει να μειώσει τον πόνο και την όποια πιθανή φλεγμονή μπορεί να προκύψει.
  5. Πριν και μετά από την αποτρίχωση, αποφύγετε τα συνθετικά ρούχα και το γυμναστήριο καθώς κάνουν την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη στον πόνο λόγω τριβής.
  6. Πείτε «όχι» στο κάπνισμα και το αλκοόλ το λιγότερο μία ώρα πριν από την αποτρίχωση. Η κατανάλωσή τους προκαλεί πολλά οξέα στον οργανισμό ενώ, η χρήση κάποιου αντιόξινου χαπιού θα σας ωφελήσει.
  7. Δώστε προσοχή στις αναπνοές σας. Παίρνετε σωστές αναπνοές και εκπνοές, βαθιές ανάσες σε αργό ρυθμό και έτσι θα καταφέρετε να χαλαρώσετε και να μειωθούν τα επίπεδα στρες στον οργανισμό σας.
  8. Περιορίστε τις συσφικτικές κρέμες καθώς σφίγγουν τους πόρους καθιστώντας πιο επίπονη την διαδικασία της αποτρίχωσης.
  9. Αποφύγετε να κάνετε αποτρίχωση σε σημεία όπου δεν ενδείκνυνται εξαιτίας του πόνου, όπως στο εσωτερικό των αυτιών και της μύτης, στον αυχένα και τον λαιμό.
  10. Αποφύγετε επιπλέον, την αποτρίχωση σε σημεία του δέρματος που έχουν «καεί» από τον ήλιο, είναι ερεθισμένα, έχουν μελανιές, κοψίματα ή πληγές.