Χρήστος Μέγκλας προς ΕΓΝΑΤΙΑ οδό: Ελλιπής ο εκχιονισμός στον δρόμο Σέρρες-Θεσσαλονίκη στο τμήμα του ν.Σερρών

Επείγουσα έκκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών για άμεσο και πλήρη καθαρισμό από τα χιόνια του τμήματος του κάθετου Άξονα 60 (Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας) της Εγνατίας Οδού εντός των ορίων της Π.Ε. Σερρών.

Χρήστος Μέγκλας προς ΕΓΝΑΤΙΑ οδό: Ελλιπής ο εκχιονισμός στον δρόμο Σέρρες-Θεσσαλονίκη στο τμήμα του ν.Σερρών

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό Α.Ε. απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών με αφορμή τη χιονόπτωση που από τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/2) πλήττει την Βόρεια Ελλάδα και το ν.Σερρών.

Στην επιστολή του ο κ. Μέγκλας τονίζει ότι διαπιστώθηκε πως ο εκχιονισμός του κάθετου άξονα 60 της Εγνατίας οδού, (Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας) στο τμήμα που αφορά το ν.Σερρών είναι ελλιπής, σε αντίθεση με το τμήμα που αφορά το ν.Θεσσαλονίκης όπου ο καθαρισμός του δρόμου είναι συνεχής.

Ζητά δε να αποκατασταθεί η «μεροληψία» αυτή καθώς  μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τους ανθρώπους που μετακινούνται, ενώ δυσχαιρένεται και η μετακίνηση των εμπορευμάτων.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας αναφέρει:

Αξιότιμε Πρόεδρε,   

    Η σημερινή χιονόπτωση και η χαμηλή θερμοκρασία προκαλεί πολλά προβλήματα στις οδικές μεταφορές και στις συγκοινωνίες από τις Σέρρες προς τη Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ενώ το τμήμα του κάθετου άξονα 60 που βρίσκεται εντός του Νομού Θεσσαλονίκης  είναι υπό συνεχή καθαρισμό, δεν ισχύει το ίδιο για το κομμάτι που βρίσκεται εντός του Νομού μας (από τις Σέρρες έως το τούνελ) με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ και επικίνδυνα η μετακίνηση ανθρώπων, προϊόντων και εμπορευμάτων.

    Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να επιτευχθεί άμεσα ο πλήρης καθαρισμός από τα χιόνια και τον πάγο του τμήματος του κάθετου άξονα 60 της Εγνατίας Οδού που βρίσκεται εντός των ορίων του Ν. Σερρών, προκειμένου να διεξάγεται κατά το δυνατόν ομαλά και χωρίς κινδύνους από τη χιονόπτωση η κυκλοφορία των οχημάτων στον άξονα Σέρρες – Θεσσαλονίκη.

      Με την επίγνωση και κατανόηση για το δύσκολο έργο που επιτελείτε εν μέσω κακοκαιρίας, πιστεύουμε ότι κατόπιν και της παρούσας επείγουσας έκκλησής μας θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Μέγκλας