Η Χρύσα Μπουφίδου στα Θερμά Νιγρίτας με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του «συμμετέχω»

Θερμά Νιγρίτας-ιαματικά λουτράΓια τη δράση και τους στόχους του Αστικού Συνεταιρισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων Βισαλτίας ενημερώθηκαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Χρύσα Μπουφίδου και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «συμμετέχω». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αναστάσιο Χριστοδούλου, ενημερώθηκαν για την  εξέλιξη της πρωτοβουλίας της διοίκησης του συνεταιρισμού με στόχο την λειτουργία των ιαματικών λουτρών της περιοχής. Αναλυτικά αναφέρθηκαν τα προβλήματα και οι όποιες δυσκολίες προέκυψαν  κατά τη διεκδίκηση παραχώρησης των εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών, ενώ παρουσιάστηκε από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη η θέση του συνδυασμού σχετικά με την αξιοποίηση του εκτεταμένου γεωθερμικό πεδίου της Π.Ε. προς όφελος της οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών, με σεβασμό , όμως, και ασφάλεια για το περιβάλλον.

Μπουφίδου Χρυσάνθη« Την ώρα που οι οικονομικοί δείκτες της Π.Ε. Σερρών είναι πιο χαμηλοί από ποτέ, οι  απλές διαπιστώσεις θεωρούνται πολυτέλεια. Ο τεράστιος και χρόνια ανεκμετάλλευτος φυσικός πλούτος του εκτεταμένου γεωθερμικό πεδίου της περιοχής μας, από το  Άγκιστρο ως τα Θερμά, θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί μέσα από υγιή επιχειρηματικά σχέδια που θα προσδώσουν υψηλή προστιθέμενη αξία στις τοπικές οικονομίες» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Χρύσα Μπουφίδου. «Η Περιφερειακή μας Ενότητα θα  πρέπει να οργανωθεί με βάση τις αρχές της αειφορίας, της καινοτομίας και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων. Η Πράσινη Ενέργεια ως πηγή ανάπτυξης θα πρέπει άμεσα από το θεωρητικό μοντέλο να γίνει πράξη, γι’ αυτό και θα ενθαρρύνουμε μελέτες και εφαρμογές της γεωθερμίας. Βασική προϋπόθεση: η ορθολογική εκμετάλλευση των πεδίων σε συνθήκες απόλυτα ασφαλείς για το περιβάλλον και τους κατοίκους και τα υγιή επιχειρηματικά ».

Ο Αστικός Συνεταιρισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων Βισαλτίας ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 από πολίτες του Δήμου Βισαλτίας, με έδρα τα Θερμά, ύστερα από πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής. Στόχος η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρώνκαι η λειτουργία τους σε ετήσια βάση, με αναβαθμισμένες και σύγχρονες υπηρεσίες, καθώς επίσης και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής.