Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Χρυσή και δυο φορές χάλκινη η μπύρα VOREIA στα BeerBartender Awards!

Η απονομή των 4o BeerBartender Awards πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 στο Maroussi Plaza.

Τρία βραβεία στη VOREIA

Η σερραϊκή Μικροζυθοποιία SIRIS που παράγει τη μπύρα VOREIA του Γιάννη Μαρμαρέλη εντυπωσίασε καθώς (αν και μετρά μόλις 4 χρόνια ζωής) απέσπασε τρία βραβεία (ένα χρυσό στην κατηγορία Stout-Porter: Voreia Stout / Gold,και δύο χάλκινα στις κατηγορίες Pils: με την Voreia Pils  και στην κατηγορία India Pale Ale: με την Voreia IPA 

Τίμησαν με την παρουσία τους

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης κος Παύλος Φωτιάδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών κος Σοφοκλής Παναγιώτου και η Διευθύντρια του British Guild of Beer Writers κα Frances Brace.

Για πρώτη φορά απονεμήθηκαν βραβεία μετά από τυφλή γευστική δοκιμή.

Στα Greek Beer Awards την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι κκ Tim Hampson (συγγραφέας, πρόεδρος British Guild of Beer Writers), Helmut Adam (εκδότης Mixology Magazine, ιδρυτής Bar Convent Berlin & BrewBerlin) και Dirk Hoplitschek (δημοσιογράφος μπύρας και οργανωτής Berlin Beer Week) οι οποίοι δοκίμασαν 40 αποκλειστικά ελληνικές μπύρες.

Οι νικητές

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η Μικροζυθοποιία Septem η οποία διακρίθηκε σε πολλές κατηγορίες τόσο των Consumers Awards όσο και των Greek Beer Awards με συνολικά πέντε βραβεία, ενώ η Septem 8η Μέρα αναδείχτηκε Top Ale.

Ακολούθησε η Μικροζυθοποιία SIRRIS με τρία βραβεία στα Greek Beer Awards, ενώ Top Lager αναδείχτηκε η Volkan Black Lager η οποία ξεχώρισε στην κατηγορία των Dark Lager. Αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ ενώ η Noctua Nightvision έδειξε πως έχει κερδίσει την συμπάθεια των καταναλωτών στα Consumers Awards.

Η επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια της μπύρας ΑΛΦΑ «Θες ένα μικρό βήμα για να έρθεις κοντά στους ανθρώπους» που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα αναδείχθηκε ως καλύτερο TV-Spot.

Στις εκπλήξεις των απονομών, κατά τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ζυθοποιείων ήταν η διάκριση των ΑΛΗ Weiss, Στάλα Pale Ale, Sknipa Strong, PIKRI IPA και Θέρος, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

Τιμητική διάκριση για την προσφορά στην Ελληνική Ζυθοποιία

Η τιμητική διάκριση για την προσφορά στην Ελληνική Ζυθοποιία απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης κο Αθανάσιο Συριανό, με παρουσία περισσότερων των 30 χρόνων στον χώρο κατάφερε μέσα σε δυο δεκαετίες να μετατρέψει μια πολυεθνική σε μια αμιγώς εθνική ζυθοποιία. Η επιτυχία αυτή πιστοποιείται και από την αποδοχή του κόσμου η οποία ανέδειξε πρώτη την ΕΖΑ στην κατηγορία Ελληνική Ζυθοποιία των Consumers Awards.

8 Μαρτίου ήταν η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» και οι οικοδεσπότες της βραδιάς Τζένη Μελιτά και Σπύρος Μαργαρίτης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των γυναικών.

Oι νικητές των Consumes Awards

Οι νικητές των Greek Beer Awards