Το «Χρυσό Κλειδί» της Νιγρίτας στη Χρυσή Ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκη

Το «Χρυσό Κλειδί» της Νιγρίτας στη Χρυσή Ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκη

Ο Δήμος Βισαλτίας τίμησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του ΡΙΟ Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή (Χρυσό μετάλλιο στα 25μ και χάλκινο στα 10μ.) με την υπέρτατη τιμή, παραδίνοντάς της το «χρυσό κλειδί» του Δήμου. Μια εκδήλωση που εντάχθηκε εκτάκτως στους εορτασμούς των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ.

Η 20χρονη Άννα που ζει στη Δράμα κατά το… ήμισυ είναι Σερραία αφού η μητέρα της, η κυρία Φώνη Χριστοδούλου κατάγεται από τη Νιγρίτα και η οικογένειά της επισκέπτεται συχνά τα πάτρια εδάφη της μητέρας της.

Η πλατεία της Νιγρίτας «πλημμύρισε»

Η πλατεία της Νιγρίτας «πλημμύρισε» από κόσμο το βράδυ της Παρασκευής 2/9 και εκατοντάδες μικρά παιδιά που ήθελαν μια φωτογραφία κι ένα αυτόγραφο από την Χρυσή Ολυμπιονίκη, η οποία τους έκανε με χαρά το χατίρι. Για περισσότερες από τρεις ώρες η χρυσή Ολυμπιονίκης υπέγραφε αυτόγραφα κι φωτογραφιζόταν με όλους!

Η Άννα συγκινημένη παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης από τη Δήμαρχο Αγνή Δουβίτσα και απευθυνόμενη στους κατοίκους της Νιγρίτας είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι απόψε εδώ. Παρακολουθούσα από μικρό παιδί αυτές τις εκδηλώσεις. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτόν τον τόπο. Από εδώ κατάγεται η μητέρα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη Δήμαρχο που μου έκανε αυτήν την τιμή να μου δώσει το χρυσό κλειδί της πόλης.

Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ. Θα χαρώ πάρα πολύ να μιλήσω και να γνωρίσω όλα τα παιδιά»

Με την ίδια συγκίνηση μίλησαν και οι δυο γονείς της, ο πατέρας και προπονητής της Τάσος Κορακάκης και η μητέρα της Φώνη Χριστοδούλου που ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο για την ύψιστη τιμή προς τη κόρη τους.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης ήταν αυτή που άναψε τη φλόγα της 14ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Τερπνή.