«Χρυσοθήρες» στις Σέρρες, πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ψάχνουν αρχαία νομίσματα

«Χρυσοθήρες» στις Σέρρες, πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ψάχνουν αρχαία νομίσματα

αρχαία-ανιχνευτηςΣυνελήφθη τη Κυριακή (15-02-2015) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 60χρονος σερραίος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για νομοθεσία περί όπλων, ενώ επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 64χρονος επίσης Σερραίος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

αρχαία-νομισμαΕιδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε αγροτική περιοχή των Σερρών, ο 60χρονος διαπιστώθηκε να προβαίνει με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων σε έρευνα του εδάφους, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων νομισμάτων. Επιπλέον προέκυψε ότι στις παράνομες έρευνες συμμετείχε και ο 64χρονος, ο οποίος λίγο πριν την άφιξη των αστυνομικών είχε αποχωρήσει από το σημείο.

Στην κατοχή του 60χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 χάλκινα αρχαία νομίσματα, 1 ανιχνευτής μετάλλων και 1 σκαπτικό εργαλείο.

αρχαία-σφαιρεςΣε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • συνολικά 18 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, στην οικία του 60χρονου και
  • 1 ασημένιο αρχαίο νόμισμα και 1 ανιχνευτής μετάλλων, στην οικία του 64χρονου.

αρχαία-ανιχνευτης03Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.